- hirdetés -

Péntek helyett szerda – jövő hétre napolta a soros testületi ülést a városvezetés. Az indoklás: várható határozatképtelenség. A Jobbik szerint azonban az indítványuk miatt tették át az ülést későbbre.

Szeptember 30-án lett volna Orosháza képviselő-testületének soros ülése. Hétfőn azonban levélben tájékoztatták a képviselőket arról, hogy péntek helyett jövő hét szerdára teszi át az ülést Dávid Zoltán polgármester „várható határozatképtelenség okán”.

A Jobbik szerint azonban az időhúzás a cél dr. Szabó Ervin indítványa miatt

A jobbikos önkormányzati képviselő hétfőn hozta nyilvánosságra interpellációját, melyben egy korrupció ellenes bizottság felállítását kezdeményezi. Mint sajtóközleményében írja, érthetetlen az elnapolás, hiszen nyolc képviselő jelenlétében már határozatképes az ülés.
„Öt ellenzéki mellett csak eljött volna a pénteki testületi ülésre három fideszes. Már az is elég, ha a polgármester és két alpolgármester jelen van. Azt gondolom, nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy értsük mi rejlik a „várható határozatképtelenség” mint polgármesteri indok mögött egy általam indítványozott korrupcióellenes bizottság felállításának kérdésében való név szerinti döntés ügyében” – írta dr. Szabó Ervin.

A képviselő az elmúlt hetek Simonka György országgyűlési képviselővel kapcsolatos hírei miatt javasolja a korrupcióellenes bizottság felállítását. Mint interpellációjában fogalmaz: „képviselő-testületünknek kötelessége a Simonka György országgyűlési képviselőnkhöz ezer szállal kapcsolódó városvezetés makulátlan tisztaságának megőrzése”.

A háromtagú bizottság a képviselő javaslata szerint vizsgálódna többek a PILOT közmunkaprogram, a Dottó kisvonat beszerzése, a Jövő Építők TDM, a Kertészek Földje Akció Csoport kapcsán, valamint a pályázatok előkészítésének és megvalósításának kidolgozott gyakorlatát illetően, továbbá átvilágítaná a különböző alapítványokat, támogatásokat.

Egy kis türelmet kér a polgármester

A munkánk tart távol, ezért kell elnapolni az ülést – válaszolta kérdésünkre még délelőtt Dávid Zoltán. A polgármester jelezte, mindössze három munkanapról van szó. Az ok pedig az, hogy őt és az ülés vezetésére szintén jogosult alpolgármestert is elszólítja a munka Orosházáról, ezért nincs, aki levezetné az ülést. De szerinte így sem lenne biztos az ülés határozatképessége, mert volt már rá példa, hogy az ellenzéki képviselők sem jelentek az ülésen. A polgármester teljes válasza itt olvasható.

Az ülés október 5-én 9 órakor kezdődik a városháza nagytanácskozó termében. A napirendi pontok ide kattintva találhatók. Itt pedig összefoglaltuk, miről is lesz szó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.