- hirdetés -

Tegnap este írtuk meg, hogy elhalasztották a péntekre tervezett testületi ülést a várható határozatképtelenség miatt. A polgármester elmondta, mi a halasztás pontos oka.

A munkánk tart távol, ezért kell elnapolni az ülést – válaszolta kérdésünkre Dávid Zoltán. A polgármester jelezte, mindössze három munkanapról van szó. Az ok pedig az, hogy őt és az ülés vezetésére szintén jogosult alpolgármestert is elszólítja a munka Orosházáról. További két fideszes önkormányzati képviselő is jelezte, nem tud részt venni a szeptember 30-ai ülésen.

– Viszont ha ez a probléma nem is állna fenn, akkor is számolnunk kellene az ellenzék azon szeszélyes szokásával, amikor az általuk „kényesnek” gondolt testületi pontoknál kikapcsolják a mikrofont, amely azt jelenti, hogy nincsenek bejelentkezve, azaz „nincsenek a teremben”. Ez a magatartás egyébként is azt eredményezné, hogy határozatképtelen lenne a testület még akkor is, ha jelen lenne olyan személy, aki hivatalosan le tudná vezetni az ülést. Emellett sem biztos, hogy határozatképesek lennénk, hiszen például a múlt pénteki rendkívüli testületi ülésen sem jelent meg a három MSZP-s képviselő, ami most is előfordulhat – tette hozzá a polgármester.

Az ülés október 5-én 9 órakor kezdődik a városháza nagytanácskozó termében. A napirendi pontok ide kattintva találhatók. Itt pedig összefoglaltuk, miről is lesz szó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.