- hirdetés -

Gasztroversenyek, focibajnokság, gyermekprogramok – együtt szórakoztak szombaton a rákóczitelepiek az V. Rákóczi Fesztiválon.

Jubilált a rákóczitelepi falunap szeptember 24-én, hisz tizedik alkalommal rendezték meg a Vasas Sportpályán, de ötödik éve viseli a Rákóczi Fesztivál elnevezést a rendezvény. Egész nap színes programok várták a kicsiket és nagyokat, korosztálytól függetlenül.
– A fő cél, hogy a városrész lakóit közelebb hozzuk egymáshoz, és közösen szórakozzunk – tudtuk meg Kissné Tarján Katalintól, az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

Az esemény megnyitóján Fejes Róbertné alpolgármester, Rákóczitelep önkormányzati képviselője elmondta, büszkék lehetünk a településrész összetartó lakóira. Különös lokálpatrióta közösséget alkotnak, hiszen folyamatosan egymást segítve, egymásra odafigyelve élik a mindennapjaikat.

Az ovisok néptánccal léptek fel a Rákóczi Fesztiválon Fotó: Kecskeméti Krisztina
A gyerekek néptánccal szórakoztattak a Rákóczi Fesztiválon (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Már hagyomány, hogy a városrész legidősebb és legifjabb lakóinak köszöntése mellett kiosztják a Rákóczitelepért Emlékplakettet. Ebben az évben önzetlen és tevékeny munkájukért Gál János és felesége vehette át a díjat.

– 40 éve élünk Rákóczitelepen, szívesen tevékenykedtünk ezért az összetartó közösségért. Amíg az egészségünk engedi, továbbra is megteszünk mindent a településért – mondta a házaspár.

Mókás előadásokkal, zenés táncos produkciókkal szórakoztatták a kilátogatók  az óvódás, iskolás és nyugdíjas fellépők. Nagy érdeklődés övezte az ezúttal is megrendezett, „Lyukadjon a háló” névre hallgató focitornát. A vállalkozó szelleműek az íjászatot is kipróbálhatták, a kicsiket pedig arcfestés, ugrálóvár és különböző kreatív foglalkozások várták.

A gasztronómiában jártasak is megmutathatták tehetségüket a bográcsos főzőversenyen, illetve az amatőr cukrászok süti versenyén, de kiválasztották a legjobb pálinkát is a nap végére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.