- hirdetés -

Olimpikon tornászunk, Böczögő Dorina a tornászok országos szerbajnokságának második napján gerendán bronzérmet, talajon, új gyakorlatát bemutatva az első helyen végzett.

Remek eredménnyel zárult a budapesti Tornacsarnokban megrendezett szer ob, a nőknél az olimpikon Kovács Zsófia a verseny második napján is brillírozott, a szombati felemáskorlát után vasárnap gerendán, 13.900 ponttal ismét elhozta az aranyérmet. Ugyanez a szer Divéky Lucának ezüstöt, Böczögő Dorinának pedig bronzérmet hozott. A kétszeres olimpkon Böczögő talajon új gyakorlatát mutatta be, igaz, az első sorban hibázott, de így is az első helyen végzett – írja a Magyar Torna Szövetség.

– Őszintén szólva nem vagyok elégedett a talaj gyakorlatommal, annak ellenére, hogy az aranyérem az én nyakamba került. Teljesen új koreográfiával indultam ezen a versenyen, új elemekkel fűszerezve. Sajnos, az első soromban rontottam, és ez meg is pecsételte a gyakorlat sorsát. Nem így terveztem a debütálást az új talajjal, hiszen én vagyok a világranglista-vezető ezen a szeren. Három hónapja mindkét lábam lesérült, most a gyaki végén is meghúztam a lábamat, de úgy gondolom, nem súlyos, gyorsan sikerül majd regenerálódnom – nyilatkozta Böczögő Dorina a verseny után a szövetségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.