- hirdetés -

Fórumon biztatták szimpatizánsaikat, hogy ne menjenek október 2-án népszavazni.

A menekültügyről másképpen! Gondolkodjunk közösen! (Kérdések és válaszok) címmel rendezett fórumot a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete szeptember 23-án. A Pacsirta utcai pártok háza termében 25 érdeklődő hallgatta dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselőt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elnökét, az MSZP elnökségi tagját.

Molnár a fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, szerintük október 2-án nem népszavazás, hanem kormányszavazás lesz, ezzel akarja a Fidesz elfedni az oktatás, az egészségügy rettenetes helyzetét, és a mérhetetlen korrupciót.
– Nem a magyar emberek kezdeményezték ezt a népszavazást, hanem a Fidesz-KDNP és a kormány egy országgyűlési határozattal rendelte el.

Nem valós kérdésről szól, hiszen a pozsonyi EU csúcs után egyértelművé vált, nincs napirenden az Európai Unióban a kötelező betelepítési kvóta, ez lekerült a napirendről. Lehetséges, hogy néhány brüsszeli bürokrata próbaképpen képleteket rajzol a bevándorlással kapcsolatosan, de minden felelős európai politikus kijelentette, nincs a kérdés napirenden – fogalmazott.

Hangsúlyozta, az MSZP már 2015-ben döntött arról, hogy nem támogat kötelező betelepítési kvótát. Szerinte ez a népszavazás a kormány hatalmáról, propagandáról, sok tízmilliárd forint elköltéséről, és az emberek becsapásáról szól, nem pedig egy érdemi kérdésről.
– Ebben mi nem veszünk részt, ezért mindenkit arra kérünk, maradjon otthon és ne menjen el október 2-án a népszavazásnak csúfolt Fidesz kampánygyűlésre és ne kockáztassa Magyarország EU-s jövőjét – mondta.

Molnár Zsolt távolmaradásra buzdít október 2-án (Fotó: Melega Krisztián)
Molnár Zsolt távolmaradásra buzdít október 2-án (Fotó: Melega Krisztián)

Azt biztosnak látja, hogy az ország lakosainak többsége a kérdésre jóhiszeműen nemmel válaszolna, ezért a nemek biztosan többségben lesznek, azonban azt nem tudni, érvényes lesz-e a referendum. Szerinte azonban a fő kérdés az, hogy a népszavazás lezárultával mit fog tenni, mit fog kommunikálni a kormány?
– Ezzel újra becsapja az embereket, mert nem mondja meg, mit akar tenni az eredmény ismeretében, hanem majd utólag magyarázza a bizonyítványt. Nem mondja meg, milyen közjogi következménye lesz a szavazásnak. Vélhetően azért sem, mert nincs semmilyen jogi hatása, hiszen ebben a témában nem jogosult a magyar népszavazás semmit dönteni, ezért is értelmetlen ez az egész – jelentette ki.

Molnár a menekültválságról szólva kiemelte, pártja hamarosan leteszi az asztalra azt a szakmai anyagot, amiben megoldásokat javasolnak a helyzet kezelésére. Úgy fogalmazott, nem az indulatok szítására, félelemre építő kormányzati kampányra van szükség, hanem valódi társadalmi és szakmai vitára. Kiemelte, a menekültválság érdemi megoldására összeurópai javaslat lehet a megoldás, az EU-s tagállamoknak a törökökkel és a NATO-val közösen kell kidolgozni egy javaslatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.