- hirdetés -

A 2016/17-es bajnoki idény első haza mérkőzésén az évek óta az élmezőnyben tanyázó Csurgó együttesét fogadta az Orosházi FKSE. A csapat abban bízott, hogy a balatonfüredihez hasonló jó játékkal rukkolnak ki a fiúk és egy szoros eredmény, esetleg győzelem is születhet.

Orosházi FKSE-Linamar—Csurgói KK 25—30 (15—18)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző
V.: Horváth P., Marton

Orosháza: Herjeczki — Komporály, Ferenczi, Milas 2, Z. Radojevics 3, Antal 5, Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), Németh G. 5, Knezevics, Buday 2, Markoszki 1, Morva 1, Tárkányi, Pásztor M., LEVY 5.
Edző: Vladan Jordovics.

Csurgó: BARTUCZ — Hornyák P. 1, CSAVOR 5, Hadziomerovic 2, Oslak 1, M. Jakub 3, Radjenovics 5 (3). Cs.: Jerebie 3, Gazdag 1, Halász 4, Hanusz, Varjú 1, ASZTRASAPKIN 4 (1), Rodrigues, Pordán.
Vezetőedző: Sótonyi László.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 4/4.

Egy-egy elhibázott támadással kezdődött a mérkőzés, azután pedig gólra gól játék következett, egyenlő erők küzdelmének indult a találkozó. A csurgói csapat öt plusz egyes zavaró védekezéssel állt ki, aminek az orosházi támadók megtalálták a nyitját és amíg el nem kezdtek hibázni a támadójátékban, addig fej fej mellett haladt a két csapat.

A 20. perc környékére a néhány elszórt labdát kíméletlenül büntette a Csurgó és Bartucz is bemutatott néhány védést a kapuban. A 3 gólos vendégelőny, ami a szünetre kialakult, a hibákat tekintve igazságosnak mondható.

A zöld-sárga Orosháza nagyon sok ziccert hibázott (Fotó: Domján Róbert)
A zöld-sárga Orosháza nagyon sok ziccert hibázott (Fotó: Domján Róbert)

A második félidő hazai góllal indult, amire hétméteresből válaszoltak a vendégek, majd hosszas gólcsend állt be orosházi részről. Hét és fél perc alatt mindössze egyetlen találatot tudott szerezni az OFKSE. Értelemszerűen elhúzott a Csurgó és a 37. percben már 16-21 állt az eredményjelzőn. Kicsit kétarcúnak tűnt a csapat játéka, hiszen volt, hogy minden kimaradt, hétméterest, szélről ziccert, saját térfélről indított üres kapus gólt hibáztak a fiúk, aztán pedig emberhátrányból lőttek kettőt is.

A küzdelemmel, az akarattal, a motiváltsággal nem volt probléma a vendéglátóknál, sajnos azonban Bartucz akkor védett nagyon sokat és nagyon jókat, amikor fölzárkózhattak volna, amikor utolérhették volna az ellenfelet. A 45. percre például 20-22-re visszajött mínusz ötről a csapat. Jöttek azonban a Bartucz bravúrok, meghiúsítva az egyenlítést. Hét perccel a vége előtt még felcsillant egy kis remény, amikor mínusz ötös állásnál kettős emberelőnyt harcoltak ki a srácok, de nem sikerült ezt sem meglovagolni.

Összességében, ha a küzdőszellemhez pontosabb játék párosul megszületnek majd a jobb eredmények is.

Vladan Jordovic: – Nagyon sok ziccert hibáztunk, a meghatározó pillanatokban az ellenfél részéről nyújtott remek kapusteljesítmény eldöntötte a mérkőzést.

Sótonyi László: – Nehéz meccsre készültünk, ami be is jött, hiszen az orosházi sosem könnyű pálya, de örülök, hogy támadásban és védekezésben is hellyel-közzel megvalósítottuk azt, amit elterveztünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.