- hirdetés -

A népszavazás nemzeti ügy – hívta fel a dél-békésiek figyelmét a referendum fontosságára Józsefváros polgármestere kedden, Mezőkovácsházán. A Védjük meg Magyarországot! országos tájékoztató kampány keretében tartott fórum országos sajtóérdeklődést váltott ki, de nem a közelgő népszavazás, hanem Simonka György miatt.

Múlt héten Orosházán hangsúlyozták a migrációs válsággal kapcsolatos népszavazás fontosságát a kormánypárti politikusok – Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes és Simonka György, térségünk országgyűlési képviselője.

Kedden a téma változatlanul a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítéséről szóló népszavazás volt, a helyszín pedig Mezőkovácsháza.

Kiemelten nagy tétje van az október 2-ára kitűzött népszavazásnak – emelte ki a szeptember 20-ai fórumon Kocsis Máté. Józsefváros polgármestere szerint Magyarország jövője a tét.
– Szeretnénk, ha a jövőnket meghatározó sorskérdésben a magyarok határozhatnának. Döntsék el ők, hogy kikkel élnének együtt! Az életünket, biztonságunkat és kultúránkat alapjaiban meghatározó ügyről van szó, gyermekeink jövője a tét – nyilatkozta Kocsis Máté.

Simonka György szerint történelmi jelentőségű népszavazás előtt állunk, mely hosszú évtizedekre meghatározhatja Magyarország jövőjét.
– Láthatjuk, egyes országok már elestek a migráció elleni harcban, a kérdés az, mi meg tudjuk-e tartani kultúránkat, értékeinket. Pártok felett álló, nemzeti ügyről van szó, melyben összefogásra van szükség – fogalmazott Dél-Békés országgyűlési képviselője.
A Fidesz nézete szerint segíteni kell a bevándorlókon, de a segítséget oda kell vinni, ahol szükség van rá különböző karitatív szervezetek segítségével, nem a bajt idehozni.
– A tét az, hogy a folyamatokat meg tudjuk állítani. A népszavazáson, október 2-án tehetünk ezért, így arra kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni – zárta az országgyűlési képviselő.

Házkutatás: Simonka tagadja az ellene hozott vádakat

Az elmúlt napokban össztűz zúdul Simonka Györgyre – hétfőn jelent meg a hír az Indexen, hogy házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség a fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban. Így kedden már ez is téma volt a migrációs válság miatt meghirdetett fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta a sajtó értesülését, a képviselő viszont igen, majd egy közleményt is kiadott, ami szerint politikai zavarkeltés folyik a kvótanépszavazás miatt: „Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak. Az ügy a szándékos politikai zavarkeltés kategóriájába tartozik. A népszavazási kampány kellős közepén mindent bevetnek, hogy a munkánkat hátráltassák.”

A mezőkovácsházi fórumon az Index, a Népszabadság és a Hír Tv kérdéseire álláspontját újfent megerősítette.

Mint ismert, az LMP-s Hadházy Ákos nemrég azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik a korrupcióval vádolt Mengyi Roland fideszes képviselő pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.

Simonka Hadházy kijelentéseit butaságnak nevezte, jelezve, az említett projektet a dél-békési kistérség vezette, nyílt közbeszereztetés volt, és a programoknak köszönhetően a hátrányos helyzetű térség elkezdett felzárkózni. Kiemelte, nincs tudomása arról, hogy akár vele, akár munkatársa, rokona, családtagja üzleti ügyeivel kapcsolatban nyomozást folytatna a Központi Nyomozó Főügyészség, egyetlen hivatal sem tájékoztatta ilyesmiről.

Másnap Facebook oldalán is megerősítette ezen kijelentéseit, amihez hozzátette, feljelentést tett azok ellen, akik megvádolták személyét és családját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.