- hirdetés -

Két orosházi tagja is van a nemrégen újraválasztott vezetésnek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A megye mintegy 12 ezer vállalkozását érintő szakmai képviseletnél új elnököt is választottak dr. Orosz Tivadar személyében.

A kamara vezetése az összefogás erősítését és a társszervezetekkel való szorosabb kapcsolattartást emelte ki céljai közül.

Az orosházi Szabó Géza a kezdetek óta tagja a kamarának, egy ciklusban általános alelnök, nyolc éven keresztül az ipari tagozat vezetője volt. Ebben a tisztségében erősítették meg most. A másik orosházi tag Cseh István mesterfodrász, aki a kézműves tagozatot vezeti.

Két kiváló szakember a kamarában - Cseh István és Szabó Géza (Fotó: Rosta Tibor)
Két kiváló szakember a kamarában – Cseh István és Szabó Géza (Fotó: Rosta Tibor)

Szabó Géza, az orosházi Euro-Unior Fűtéstechnikai Kft. ügyvezetője, az ipari tagozatban a tagbővítést szorgalmazza, mind a feltörekvő, mind az eredményes cégeket aktivizálná. Rengeteg tapasztalattal bír mind vállalkozóként, mind a kamarai tevékenység területén, így ennek a tudásnak az átadását is szeretné elérni.

A közös érdekképviselet jelentőségét hangsúlyozza, kiemelve: a kamara egyre több területen javaslattételi jogosítványával is él, amivel befolyásolja a kormányzati döntéseket is.
– A kamara szerepe a szakképzés terén kiemelt, amire a folyamatos változások miatt is figyelnünk kell. A szakemberigény biztosításáért kell tennünk a legtöbbet – mondta Szabó Géza.

Cseh István mesterfodrász most először tagja a vezetésnek. Úgy fogalmaz, szeretné, ha minél nagyobb teret kapnának az alulról jövő kezdeményezések. Hangsúlyozná a kamara tanácsadó jellegét, és igyekszik a kamarához visszahívni az eltávolodott kézműveseket.
– A kötelező kamarai regisztráció lehetőség, de ugyanakkor felelősség is a kamara számára, remélem, hogy tudunk vele sáfárkodni – fogalmazott az idén Thék Endre díj Orosháza gazdaságáért elismeréssel jutalmazott mesterfodrász, aki a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is megkapta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.