- hirdetés -

A hétvégén ismét szurkolhatunk Mórocz Mercédesznek, aki a Nemzeti Vágta Kishuszár futamán újra starthoz áll Morcos nevű lovával. A kategóriában az országból tizennyolcan indulnak a megmérettetésen, Mercédesz Orosháza színeiben.

Szeptember 16-18. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén. Mercédesz még csak négy éve lovagol, de már harmadjára sikerült olyan eredményt elérnie az elővágta futamokon, hogy kvalifikálja magát a Nemzeti Vágtára. 2014-ben elsőként ért célba, idén is ezt a célt tűzte ki maga elé.
– Iskola után minden nap keményen edzünk Morcossal, amiben a szüleim segítenek  – mesélte az ifjú lovas.

A tizenkét éves tehetséget túlnyomórészt édesanyja, Tóth Andrea edzi, ami sok energiájába kerül, hiszen nem volt ilyen téren tapasztalata. Tanácsokat kér más lovasoktól, lovas témájú videókból és könyvekből igyekszik tájékozódni, hogy lánya álmát valóra váltsa.

Morcos és Mercédesz. Tudják hogyan kell győzni, most is erre készülnek (Fotó: Rosta Tibor)
Morcos és Mercédesz. Tudják hogyan kell győzni, most is erre készülnek (Fotó: Rosta Tibor)

Mercédesz pedig lovas jövőről álmodik, ebben szeretne sikeres lenni, és ezzel szeretne foglalkozni a jövőben is. Minden évben több száz kilométert utazik lovával különböző városokba versenyezni, ahol elismerésre méltó helyezéseket ér el – mesélte Mercédesz édesanyja.

Tavaly nem sikerült nyernem a Nemzeti Vágtán, de idén az első hely a cél – mondta Merci.

Az előfutamok szeptember 17-én szombaton délután lesznek, ahonnan hat “kishuszár” kerül a vasárnapi döntőbe! Reméljük Mercédesz is köztük lesz! Szurkoljuk együtt Orosháza büszkeségének!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.