- hirdetés -

Minden évben a Rotary aktuális kormányzója a Magyarországon található mintegy 50 Rotary klubhoz ellátogat. A szervezet első női kormányzója, Pénzes Ilona szeptember 7-én Orosházán járt.

A Rotary a világ legnagyobb tekintélyű civil szervezete, amely úgynevezett körzetekre van felosztva. Hazánk tíz évvel ezelőtt vált önállóvá ilyen téren, azelőtt az osztrák kormányzósághoz tartozott. Évente új kormányzót választ magának a szervezet, ennek köszönhetően Pénzes Ilona az ország tizedik és egyben első női kormányzója.

Látogatásának célja az volt, hogy megismertesse programját a helyi szervezettel, illetve ő is tájékozódjon az orosházi Rotary terveiről. Fontosnak tartja, hogy az ifjúsággal szoros kapcsolatban legyenek a klubok, emellett kiemelt figyelmet fordítana a nők szerepére. Egyik prioritást élvező célja, hogy több nő kerüljön be a Rotary szervezetébe.

– Több olyan nemzetközi konferenciát is fogunk szervezni, ahol meg tudom mutatni, hogy a nők milyen szerepet képviselnek a külföldi Rotaryban. Emellett nőnapot is tervezünk, – itt a közelben, Szentesen – hogy hangsúlyozzuk a nők szerepét. Bízom benne, hogy csatlakoznak még hozzánk – ismertette terveit Pénzes Ilona

Az orosházi szervezet céljai között is megtalálható a tagok számának bővítése, kiemelt figyelmet szentelnek a fiatalok és a hölgyek felvételére. Az általános iskolásoknak a szokásos gyermektáboron túlmenően más támogatási formát is terveznek – osztotta meg az OrosCaféval Laczi Sándor, az Orosházi Rotary Club elnöke.

Megtudtuk, ismét megrendezik majd a Rotary bált, de a jótékonysági tevékenységekről sem feledkeznek meg, hiszen továbbra is támogatják az Adj esélyt az életnek a szívbetegeket segítő programot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.