- hirdetés -

Hét idős embernek, fejenként 15 mázsa tűzifát juttatott el az ESZK a napokban. Így segítik a téli tüzelő beszerzését.

Elsírta magát Bán Jánosné szerdán, amikor mintegy 15 mázsa tűzifát kapott az Egységes Szociális Központtól (ESZK). A tél folyamán csak fával fűt, mint mondja elég spórolósan, hiszen nyugdíjának nagy része elmegy a gyógyszerekre, így ez hatalmas segítség számára. Bán Jánosné több mint 10 éve veszi igénybe a házi segítségnyújtást, melynek keretében napi szinten kap segítséget, nemcsak a bevásárlásban és a gyógyszer kiváltásában, hanem a takarításban is.

Bán Jánosnénak nagy örömmel fogadta a tüzifát (Fotó: Rosta Tibor)
Bán Jánosnénak nagy örömmel fogadta a tűzifát (Fotó: Rosta Tibor)

Az Egységes Szociális Központ telephelyein nemrégiben az elöregedett, veszélyessé vált fákat, valamint a Teréz utcai Idősek Otthonánál a hajléktalan közfoglalkoztatás keretében épített csarnok helyén kivágott fákat konyhakész állapotban 7 idős embernek szállították el, hogy ezzel is segítsék a téli tüzelőjük beszerzését. – Eddig négy, tanyán élő idős embernek juttattunk el a fából, a napokban pedig 3, házi segítségnyújtásban részesülő ellátottunknak visszük házhoz a tüzifát, fejenként mintegy 15 mázsát – tájékoztatott Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője.

Hozzátette, a jövőben is terveznek hasonló kezdeményezést, ha fa vagy egyéb mást tudnak felajánlani, akkor azokat szétosztják az ellátottaik között. Kiemelte, eddig több egyesület segítségével különböző élelmiszereket, kenyeret, vitamint tudtak időseknek adni.

Megtudtuk, az Egységes Szociális Központhoz mintegy ezer idős ember ellátása tartozik, az adományok szétosztásánál az egyedül élő, alacsony nyugdíjjal rendelkezők élveznek prioritást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.