- hirdetés -

10 év pedagógus pályán, 18 év szociális területen. Az, ami Halustyik Évából árad, nem mindennapi. Segítő kezet nyújt, miközben várja a kihívásokat és tervei vannak.

Éva elmondása szerint mindig is pedagógusnak készült, de sosem kényelmesedett el, mindig keresi a fejlődési lehetőséget, ezért párhuzamosan egészségfejlesztési és mentálhigénés tanulmányokat folytatott, később szociális szakvizsgát és szociálpolitikai mesterszakot is végzett.

– Gádoroson tíz évig dolgoztam, mint tanár, majd 1998-ban jött egy lehetőség az akkor átalakuló családsegítő szolgálatnál. Érdekes kihívásnak tekintettem, itt is gyermekekkel foglalkozhattam csak más szinten. A mentálhigénés képzésen több dologba is beleláthattam, amit tudtam is kamatoztatni új munkám során. Nem volt egyszerű feladat, hiszen többféle elvárásnak kellett megfelelni, de örülök hogy tagja voltam az alapító csapatnak. Mára úgy gondolom ismertek, és elismertek vagyunk Orosházán – beszélt a kezdetekről.

Az emberek megsegítésére született

Az életére mindig is jellemző volt a szociális érzékenység, ami főként családi hátteréből fakadt. Akadtak olyan problémák az életében, amelynek tapasztalataival később másokon is tudott segíteni. Emellett tanárai is megerősítették abban, hogy jó úton jár, ez az ő útja.
–Amikor a pályára kerültem, akkor is kaptam jó visszajelzést. Sikerélményekkel lettem gazdagabb, szívesen jártak hozzám az emberek. Természetesen meg kellett tanulni, hogy reagáljunk le helyzeteket. A családi gondokat otthon kell hagyni, hiszen az ügyfél akkor fog elfogadni, ha mosolyogva fordulunk felé – mondta.

Halustyik Éva fontosnak tartja a folyamatos fejlődést (Fotó: Domján Róbert)
Halustyik Éva fontosnak tartja a folyamatos fejlődést (Fotó: Domján Róbert)

A beszélgetésünk során többször hangoztatta, hogy nagyon fontos a folyamatos fejlődés. Fontosnak tartja a példamutatást, hiszen már vezetője is az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatának. Úgy gondolja magának kell lennie a mintának, a személyes példaadás elengedhetetlen vezetői pozícióban. Az empátia és segítőkészség, ami belőle árad nem mindennapi.
– Szerencsém is volt, hiszen jó kollégákkal dolgozhattam együtt. Igyekszem mindig, hogy munkatársaim jól érezzék magukat, enélkül nem lehet előrehaladni ebben a szakmában, hiszen azt a kliensek is megérzik. Ezért rengeteget beszélgetek szakemberekkel, próbálok megújulni, ismereteket szerezni ügyfeleink és munkatársaim érdekében – árulta el.

Elégedett jelenlegi életével

Természetesen szó esett arról is, hogy mivel szereti múlatni szabadidejét, illetve véleménye szerint mit tartogat számára a jövő. Bízik benne, hogy érik még új kihívások.
– A hobbim a kertészkedés, ahogy szoktam mondani „diplomás parasztlány” vagyok – kezdte viccesen, majd folytatta – szeretek új kultúrákat megismerni, olvasni, emellett színházba is járok. Ami a munkát illeti, jelenleg egy jó kollektívában dolgozhatom. Régebben több bizonyítási vágy volt bennem, mára elégedett lehetek, ahol tartok – zárta Halustyik Éva, a Hét Embere.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.