- hirdetés -

Az intézhető ügyek száma kétszázról ezer fölé nőtt, az ügyfelek száma tavalyhoz képest havonta átlag kilencszázzal emelkedett az Orosházi Járási Hivatalban. A hétfői testületi ülésen számolt be tevékenységükről a hivatal vezetője.

A járási rendszer 2013-as kialakításától napjainkig a közigazgatás hatékonysága, eredményessége jelentősen javult – emelte ki a testületi ülésen Lustyikné dr. Papp Anikó, hozzátéve, a szolgáltató közigazgatás megteremtésének érdekében jelentős szervezeti változások történtek, bővültek a feladat- és hatáskörök, és csökkent az ügyintézési határidő.
– 2015-ben három komoly beruházást valósítottunk meg, megtörtént az orosházi járási hivatal épületének energetikai felújítása, továbbá megnyitottuk Orosházán és Tótkomlóson a kormányablakot – mondta az OrosCafénak a hivatalvezető.

Fokozatosan bővül az itt intézhető ügyek köre

– Míg nyitásunk időpontjában kétszázat meghaladó volt, mára több mint 1100-ra bővült az itt intézhető, indítványozható ügyek száma. Ez természetesen a megjelent ügyfelek számából is kimutatható, hiszen míg 2015-ben 47 ezer 870 ügyfél jelent meg az orosházi kormányablakban, ez a szám 2016 január elsejétől augusztus végéig 37 ezer 519 volt. Ez a havonta megjelent ügyfelek átlagos számát figyelembe véve mintegy 900 fős, arányában 21%-os ügyfélnövekedést eredményezett – ismertette a számokat az Orosházi Járási Hivatal vezetője.

Fotó: Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor

A járási hivatal működése példás, kiemelkedően végzik munkájukat – emelte ki a testületi ülésen Dávid Zoltán polgármester.

A hivatalnál jelenleg 96-an dolgoznak, július 1-jétől bevezették a közszolgálati életpálya modellt.
– Az Országgyűlésben májusban fogadtuk el az állami tisztviselőkről szóló jogszabályt, a fizetések átlagosan 30 százalékkal emelkedtek, elsősorban azokat érinti a kedvező döntés, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel – emeli ki Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Az orosházi járáshoz 717 km²-es területen 8 településen mintegy 51 ezer lakos tartozik. Járásszékhelye Orosháza, itt működik a járási hivatal, kirendeltséget működtetnek Tótkomlóson, más településeken elérhető a szolgáltatásuk az ügyfélszolgálati irodákban (a polgármesteri hivatalokban), települési ügysegédek által.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.