- hirdetés -

Még az ételfotózást is kipróbálhatták, és beleshettek egy forgatás kulisszái mögé – élményekben és tapasztalatokban bővelkedett az első Camplight tábor. A szervezők ígérik a folytatást.

 

Igen termékeny volt az a fotós-videós alkotótábor, amelyet a Táncsics Stúdióban tartottak a közelmúltban.  Az I. Camplight Nyári Alkotótábor keretében fotós és videós projektek keretében tanulták a tudatos fotózást, filmezést – derül ki a szerkesztőségünknek küldött beszámolóból. A tábort cégünk is támogatta, örömmel adjuk hát közre, milyen terméssel zárult. Pekár Áron főszervező írta az alábbiakat.

A táborozók - hasznos tudás, jó buli, jövőre újra találkoznak (Fotó: Camplight)
A táborozók – hasznos tudás, jó buli, jövőre újra találkoznak (Fotó: Camplight)

– Nem voltunk túl sokan, de szerencsére nagyon hamar, nagyon jó közösség alakult ki. A táborozók Orosházáról és környékéről érkeztek a fotográfiával illetve filmmel és mozgóképpel foglalkozó csapatokba. Bár a tábor több mint egy hét – összesen 8 nap – volt, a végén legszívesebben mindenki maradt volna.

Az ötlet még tavaly novemberben pattant ki Szebeni Gábor barátom és jómagam fejemből, miután a gimnáziumi éveink alatt aktív Táncsics Stúdió tagok voltunk és több filmes táborban részt vettünk. Ilyen tábor azonban több mint 3 évvel ezelőtt volt Orosházán, így aktuálissá vált egy újabb rendezvény.

Ötletelés, megbeszélés, tanulás és tapasztalás - munkában a táborozók További fotók a Camplight Facebook oldalán, klikkelj
Munkában a táborozók. További fotók a Camplight Facebook oldalán, klikkelj

A szervezők célja többek között az volt, hogy megmutassák az utat a tudatos, a különböző médiumokat magabiztosan kezelő fotózás és filmezés felé. A filmeseket Szebeni Gábor, a Budapesti Metropolitan Egyetem kameraman szakos hallgatója és Csányi László, a Táncsics Gimnázium média szakos tanára, a Táncsics Stúdió vezetője karolta fel. A fotósokkal Nagy Blanka, a Kaposvári Egyetemen végzett fotográfus, valamint jómagam, Pekár Áron, szintén a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakos hallgatója foglalkoztunk.

Persze nem csak tőlünk tanultak, a táborba meghívtunk számos oktatót, hogy minél több mindennel megismerkedhessenek a táborozók. Az első nap Pribelszki Norbert, a Barátok közt színészének előadásával és workshopjával indítottunk, de végig velünk volt Kis Péter fotográfus hallgató, volt nálunk Sitkei Szabolcs segédoperatőr, Kasza Gábor fotográfus, Molnár Tibor operatőr, Szántói Lilla fotográfus, akivel elkészíthettek egy – (idő hiányában) kezdetleges – fotókönyvet, illetve meglátogattuk az orosházi Main One Studiot. Gyopárosfürdő jóvoltából a táborozók eltölthettek egy napot a város fürdőjében.

A film és mozgókép szekció által készített rövidfilm

Fontos volt számunkra, hogy az utolsó napokra kézzel fogható eredménye is legyen a tábornak, így a fotósok közül mindenki végig vitt egy saját projektet, amihez megpróbáltuk a maximális segítséget nyújtani, míg a filmesek közösen, egy kis játékfilmet készítettek. A tábor alkotásait hétfő este, egy nyilvános vetítés keretében mutattuk meg, ekkor került sor az értékelésre és az oklevelek átadására.

A Camplight megtalálható a Facebookon, ide kattintva. Élménybeszámolók, fotók és videók az oldalon.

Aminek nagyon örültünk, hogy két hatalmas cég, a Canon Magyarország Kft. és Mikrosat Kft. támogatott minket. Nekik köszönhetjük, hogy a képek nem csak tartalmilag, hanem minőségileg is az elvártnál jobban sikerültek. A Canon Magyarország Kft-től kaptunk jó pár különleges objektívet és gépvázat, amelyet a táborozók kipróbálhattak, a Mikrosat Kft-től pedig a fotósok a legmodernebb stúdióvakukat, a filmesek pedig a korszerű LED világítóeszközöket kaptak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.