- hirdetés -

A vállalkozó kedvűek hintóba ülhetnek, amelyeket mezőhegyesi nóniusz lovak húznak, így kocsikázhatnak Békéscsaba belvárosában.

A Békés Megyei Önkormányzat első alkalommal szervez Megyenapot szeptember 3-án. A hagyományteremtő rendezvény helyszíne a békéscsabai főtér, ahol színpadi produkciók, kézműves vásár, hagyományőrzők, gyerekprogramok, a megyében élő nemzetiségek ételkóstolói és sok egyéb látványosság és érdekesség várja a kilátogatókat.

A Békés Megyei Értéktárban szereplő tételek is főszerepet kapnak a Megyenapon, faházakban mutatják be a 22 értéket és két hungarikumot. A csabai és gyulai kolbász mellett a Körös-Maros Nemzeti Park, a magyar biliárd, a 8 tojásos száraztészták, a Körös Völgyi Sokadalom, a békési szilvalekváros papucs, a Tessedik Táncegyüttes, a Hudák kézi szövőműhely is látható majd a Megyenapon, csak néhányat emelve ki az értékek körül.

A Nóniusz lófajta rendhagyó módon mutatkozik be: sétakocsikázásra invitálják a szervezők a vendégeket. A vállalkozó kedvűek hintóba ülhetnek, amelyeket mezőhegyesi nóniusz lovak húznak, így kocsikázhatnak Békéscsaba belvárosában.

A Megyenapra várják a határon túli testvérmegyéket is. 14.30 órától a Békéscsabai Jókai Színházban egy workshop keretében vonultatja fel Maros, Hargita és Kovászna megye saját értékeit, valamint a Békés Megyei Értéktár mellett a nemrég alakult Székelyföldi Értéktár is bemutatkozik ezen a napon. Az esemény díszvendége Székelyföld.

A részletes program itt olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.