- hirdetés -

Polkákkal, indulókkal, könnyűzenei darabokkal és filmzenékkel szórakoztat majd az Árpád-kertben a német Musikverein Kirchen-Hausen.

A német fúvószenekar Kirchen-Hausen-ből érkezik, ami Stuttgarttól délre, a Bodeni-tótól kb. 30 kilométerre található. A zenekar karmestere az orosházi származású Guti Ferenc, aki hosszú éveken át tagja volt az Orosházi Fúvószenekarnak is. A magyar karnagy 2003 óta él Németországban, ahol hangszeres zenét oktat gyerekeknek, emellett pedig három zenekar karmestere.

Érdeklődésünkre elmondta, a fúvószene nagyon elterjedt Baden-Württemberg tartományban, majdnem minden falunak, városnak van egy saját zenekara, és rengeteg gyerek tanul valamilyen fúvós hangszeren.
A több mint 50 fős német zenekar kirándulni érkezik Magyarországra, de a tagok úgy döntöttek, hogy karnagyuk szülővárosában adnak egy térzenét. Szeptember 2-án, pénteken 16.30-tól az Árpád kertben várják a fúvószenét kedvelő orosháziakat.

A német zenekart az Orosházán született Guti Ferenc vezeti (Fotó: a zenekar hivatalos oldala)
A német zenekart az orosházi származású Guti Ferenc vezeti (Fotó: a zenekar hivatalos oldala)

A zenekar repertoárjában sokféle stílusú zenei mű található, játszanak polkákat, indulókat, könnyűzenei darabokat és filmzenéket egyaránt. A programban, amit Magyarországon játszanak, minden stílusból választottak műveket, és remélik, sikerül majd szórakoztatni az orosházi közönséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.