- hirdetés -

Szombaton játszotta a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata a megyei I-es bajnoki mérkőzését. A ványai siker után a Vésztő sem jelentett akadályt a telepiek számára.

Rákóczi Vasas SE–Vésztői  SE    2 — 0      (0—0)

Megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés. Rákóczitelep, 200 néző. V.: Sechna.

Rákóczi Vasas: Tóth K. — Márki (Szabó N.), Németh, Ludányi, Sajti (Kiss Z.), Szabó Á. (Bozsóki), Gulyás, Nyéki , Mazán(Albert), Tasi, Sindel. Edző: Polyák László.

 Vésztő: Ökrös — Bessenyei, Rábai, Zsilinszki (Pap D.), Lázár T., Molnár (Lázár A.), Rotár (Petri), Pap Zs., Ihász, Tóth K., Csikós S. Edző: Brlázs Gábor.

A hazai szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a mérkőzés folyamán. (Az utóbbi évben több NB 1-es, NB 2-es mérkőzést megtekintettem, de ilyen szurkolást sehol nem tapasztaltam – a szerkesztő.)

A fehér mezes Rákóczi számára a Vésztő sem jelentett problémát (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A fehér mezes Rákóczi számára a Vésztő sem jelentett problémát (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az első félidőben még kimaradtak a helyzetek, de a második játékrész elején már realizálódott a két csapat közötti különbség.

A 47. percben Nyéki lépett ki a védők vonalából és a kapust kicselezve gurított a kapuba, 1-0.

A 61. percben Tasi tört át a vendégek védelmén, majd lőtt 13 méterről a kapus mellett a hálóba, 2-0.(Ekkor másodszor szólalt meg hangszórón keresztül a Rákóczi-induló)

Polyák László: — Az első félidő szorosra sikerült, mivel nem rúgtuk be a ziccereinket, de az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A második felvonás már jó volt. Gólra törően játszottunk és ma nagyobb dolognak tartom, hogy nem kaptunk gólt, minthogy nagyobb arányban is nyertünk volna.

Brlázs Gábor: — Balszerencsés mérkőzésünk volt, két embert kellett sérülés miatt cserélnünk, az így is tartalékos csapatból. Van egy kis hiányérzetem, de nem vallottunk szégyent.

A Rákóczi két forduló után vezeti a tabellát. A 3. fordulóban csapatunk szabadnapját tölti, legközelebb szeptember 10-én lép pályára bajnokin, ekkor hazai környezetben fogadja a  Bcs. Jaminát. A találkozó kezdési ideje: 16.30 óra.

A telepi legényekre most szerdán, sorsdöntő Magyar Kupa  mérkőzés vár Kondoroson. Csapatunk sikeres szereplés esetén az országos táblára kerülhet. A mérkőzés augusztus 31-én, 17 órakor kezdődik a rivális otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.