- hirdetés -

A nézelődés, kikapcsolódás mellett kóstolhatnak is azok, akik ellátogatnak a megyenapra. A nemzetiségi ételek sorát hungarikumokkal készülő lecsó egészíti ki.

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló békéscsabai Megyenapon sok-sok programmal várják a szervezők a megyében élőket szeptember 3-án: színpadi produkciók, nemzetiségek bemutatkozása, kézművesvásár és kistermelői piac, gyerekprogramok, a megyei értéktárban szereplő tételek bemutatkozása. A sorból nem maradhat ki a gasztronómia sem, a megyében élő nemzetiségek rájuk jellemző ételt kóstoltatnak majd a rendezvényre érkezőkkel, egyik híres mesterszakácsunk pedig lecsóval várja a résztvevőket.

A szlovák nemzetiség herókát készít: a farsang egyik elengedhetetlen süteménye a heróka, vagy más néven csörögefánk, forgácsfánk. A roma nemzetiség cigánykáposztával és a hagyományos cigány kenyérrel, a bodaggal vagy vakaróval várja a vendégeket. A szerbek egy jellegzetes szerb süteményt kóstoltatnak, a német nemzetiség rózsafánkot süt, a román kapros tésztával kínálja a rendezvényre érkezőket.

A megyenapi lecsó különlegességét pedig az adja, hogy hungarikumokat tartalmaz majd: makói hagymából és természetesen paprikából, paradicsomból készül mangalica szalonna, csabai és gyulai hungarikum kolbász hozzáadásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.