- hirdetés -

Az Eötvös DPSE búvárúszója a voloszi vb eredménye alapján indulási jogot szerzett a 2017. évi világjátékokra. Dimák Dávid pedig váltóban állhat rajthoz.

A búvárúszók részére a 2016-os voloszi világbajnokság volt az egyetlen kvalifikációs lehetőség a nem olimpiai sportágaknak négyévenként rendezett világjátékokra. A búvár világszövetség 2016 augusztusában hozta nyilvánosságra a kvalifikált versenyzők névsorát. Ennek alapján Magyarországról a Magyar Búvár Szakszövetség hivatalos tájékoztatása szerint egyéni versenyszámokban három férfi és három női versenyző, valamint a férfi és női váltó szerzett indulási jogot a 2017-es nyári eseményre, melyet Lengyelországban, Wroclawban rendeznek meg.

A résztvevők között van az orosházi Eötvös DPSE válogatott versenyzője, Károlyi Csilla is, aki 200 méteres felszíni úszásban és a váltó tagjaként áll majd rajtkőre.

Csilla következő megmérettetése Olaszországban lesz (Fotó: egyesület)
Csilla most a világkupákra készül (Fotó: egyesület)

– Nagy örömmel tölt el, hogy immár negyedik alkalommal vehetek részt ezen a rangos eseményen. Külön öröm számomra, hogy nem csak a váltó tagjaként úszhatok, hanem a vb-n a 200 méteres felszíni úszásban szerzett 5. helyemmel egyéniben is kivívtam az indulási jogot – nyilatkozta érdeklődésünkre Károlyai Csilla.

A kiváló orosházi búvárúszó elmondta, a világbajnokság után pihent egy kicsit, de már augusztus elején megkezdte az edzést.
– A felkészülésem részeként szeretnék a világkupa sorozat minél több európai állomásán rajtkőre állni, ezzel is növelve nemzetközi versenyrutinomat. A hátralévő egy évben kemény munka vár rám, de elszánt vagyok és mindent megteszek a siker érdekében.

Hír még, hogy az orosházi Dimák Dávid, a Szegedi Muréna versenyzője a 4×100 m felszíni úszás váltó tagjaként szintén készülhet a jövő évi világeseményre. A világjátékokat 2017. július 20-30 között rendezik a lengyelországi Wroclawban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.