- hirdetés -

Izzadnak a női asztalitenisz csapat tagjai a Fürdő utcai teremben, gőzerővel készülnek az előttük álló idényre, amit a legmagasabb osztályban, az Extraligában kezdenek meg. Bogdánffy Csaba szakosztályvezető számolt be, hol tartanak, de jutott idő egy kis múltidézésre is.

Az orosházi PET-BAU ASE női asztalitenisz csapata július közepe óta készül napi két edzéssel az új szezonra. Az elmúlt évben a vezetőség egyértelmű célként tűzte ki az NB I-es bajnoki címet, amit a sportolók pontveszteség nélkül teljesítettek is.

– Az alapozás remek ütemben halad, jelenleg az utolsó fázisában tartunk. Több férfi csapattal is megmérkőztünk ez idő alatt, ami jól szolgálta a felkészülésünket. Nagyon várjuk már a szeptember 4-ei bajnoki rajtot, amikor a Statisztika látogat majd el hozzánk – számolt be Bogdánffy Csaba a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

Válogatott játékosok jöttek Orosházára

Az Extraligát már két új játékossal kezdi meg a négyfős női csapat, Csáki Rita és Fuderer Dalma mellé csatlakozik Horváth Lilla és Tóth Edina. Horváth Lilla az osztrák Bundesligából igazolt át Orosházára, Európa-bajnoki harmadik helyezése mellett magyar bajnoknak is mondhatja magát. Tóth Edina a tavalyi Extraliga-győztes Szekszárd gárdájából érkezett, ő is több világeseményen képviselte hazánkat és jelenleg is magyar válogatott keret tagja.
– Úgy gondolom jól felkészültünk az előttünk álló bajnokságra és teljesíteni tudjuk a célkitűzéseinket, ami nem más, mint a bajnokság 6-8. helye. Szerénynek tűnhet az elvárás, de tudni kell, hogy ellenfeleink komoly európai válogatott illetve kínai játékosokkal állnak ki – osztotta meg az OrosCaféval a szakosztályvezető.

A lányok már edzésben, hamarosan újra a legjobbak között játszhatnak (Fotó: Domján Róbert)
A lányok már edzésben, hamarosan újra a legjobbak között játszhatnak (Fotó: Domján Róbert)

A csapatkapitány azonban optimistább.
– Szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni a bajnokságban, az 5-6. hely valamelyikével már kimondottan elégedettek lennénk – tette hozzá Csáki Rita.

A régi szép idők

Egy kis múltidézésre kértük Bogdánffy Csabát, hiszen korábban Orosháza szép eredményeket tudott felmutatni asztaliteniszben is.
– Régen az Eötvös téri sportcsarnokban játszottuk a mérkőzéseinket, ahol szépen szerepeltünk, általában a 4-5. helyen végeztünk az Extraligában. Annak teljesen más hangulata volt, mint jelenleg ebben a kis teremben. Az egyik legszebb emlékem, amikor 2000-ben harmadik helyen zártuk a bajnokságot, és oda-vissza megvertük a Postás SE gárdáját. Azóta is ez a legnagyobb siker az orosházi asztalitenisz történetében – emlékezett vissza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.