- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár ebben az évben is próbálja közelebb hozni egymáshoz az idősebb korosztályt és a modern technika vívmányait. 

A könyvtár 2014 nyarán indította útjára a Kattints velünk! programot, amit azóta minden évben meghirdetnek nyári diákmunkások, illetve közösségi szolgálatot teljesítő tanulók közreműködésével. Ebben az évben az Egységes Szociális Központtal együttműködve, célzottan is megkeresték az idősek otthonainak lakóit.
– A tanfolyam nagyszerű lehetőséget kínál a különböző generációk találkozására, egymás segítésére illetve megismerésére – árulta el Buzai Csaba, könyvtárigazgató.

A résztvevők ismereteket szereznek az e-mail cím regisztrációról, szövegszerkesztői programokról, Facebook-használatról és egyéb kommunikációs programokról. Adott napokon a diákok vállalják a mobiltelefonok, laptopok átvizsgálását illetve tisztítását is.
– Eddig pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, a tanulók rendkívül segítőkészek és türelmesek – tudtuk meg Bogdánné Kiss Tündétől, a könyvtár igazgatóhelyettesétől.
A szolgáltatás minden könyvtártag számára ingyenes, de előzetes időpontegyeztetés szükséges, augusztus 15-től 19-ig várják még az érdeklődőket.

A diákok kedvelt célpontja a Justh Zsigmond Városi Könyvtár az ötvenórás közösségi szolgálat szempontjából, tavaly 37 középiskolás tanuló kapcsolódott be a munkába napi néhány órában. Ez a szám idén is hasonló, 38 főről számoltak be az illetékesek.
– Főként a játszóházak előkészítésében és lebonyolításában vettek részt a tanulók, de egyéb programjainkon is segítségünkre voltak – árulta el az igazgatóhelyettes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.