- hirdetés -

Mintabolt és Piknikség. Orosházán két helyen is kóstolhatjuk a hagyományos technológia és a házias ízek mellett elkötelezett Félegyházi Pékség termékeit.

Ez év májusában a Félegyházi Pékség az évek óta működő régi üzlete átköltöztetésével megnyitotta első új arculattal megjelenő orosházi mintaboltját a Széchényi téren. Ennek sikerét követően úgy vélték, szívesen látnák vendégül a helyi lakosokat az új stílusú, kibővített szolgáltatásokkal rendelkező Piknikségben is.

Júliusban ez meg is valósult, mégpedig a Kossuth Lajos u. 12. szám alatt (Fotó: Rosta Tibor)
Az új üzlet a Kossuth Lajos u. 12. szám alatt (Fotó: Rosta Tibor)

– Szerettünk volna egy újfajta minőséget képviselő boltot teremteni szakterületünkön. Egy olyan boltot, ahol a közel százféle, mindig frissen készült termékünket úgy tudjuk kínálni vendégeinknek, hogy azok egy jó beszélgetésnek, egy meghitt eseménynek a segítői legyenek, mint egy aláfestő zene – mondta el Gulyás Gergő a Félegyházi Pékség kereskedelmi igazgatója. – Közösségi találkozópontot álmodtunk, ahol Pékmestereink finomságaival várjuk a hozzánk betérőt, ahol a helyben sült kifli illata mellett minden érzékelhető módon lélekkel telik meg a levegő. Szeretnénk eljutni vásárlóink szívéig, mint egy piknik során, üdén, stílusosan, vidáman, tartalmasan – mutatott rá Gulyás Gergő.

Ide érdemes betérni falatozni és beszélgetni (Fotó: Rosta Tibor)
Érdemes betérni falatozni és beszélgetni (Fotó: Rosta Tibor)

Az üzlet abban tér el a klasszikus pékségektől, hogy a nagyobb helyiségnek köszönhetően több és egyben magasabb minőségű szolgáltatást nyújt. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a helyben fogyasztás: egy elegáns, de mégis családias légkörben kóstolhatják meg a vásárlók a frissen készült szendvicseket, meleg paniniket, a profi barista által elkészített olasz kávét, illetve nem mindennapi szervírozásban próbálhatják ki a szálas teagyűjteményt. A helyben fogyasztást még kellemesebbé teszi a halk zene, az ingyenes wifi és a különféle újságok.

A többféle helyben sütött pékáru közül a legendás Félegyházi kifli mindenhol a favorit, de készül még pogácsa, kornspitz kifli, vagy kakaós csiga is a kemencékben, és van lehetőség gluténmentes termékek rendelésére is. Kenyereik 8 órás érlelt kovásszal, süteményeik házi receptek alapján készülnek.

A kezdetek

A Félegyházi Pékség Kft. 1999-ben kezdte meg malom- és sütőipari tevékenységét. 2001-ben vásárolták meg a jelenleg is a cég tartópilléreként működő kiskunfélegyházi kenyérgyárat, és még ugyanabban az évben megnyitották első pékáru mintaboltjukat Kecskeméten. A malomipari tevékenységet 2004-ben befejezték, és a kenyérsütés mellett köteleződtek el. Több kapacitásnövelés, beruházás eredményeként a 100 százalékban magyar, családi tulajdonban lévő vállalkozás ma több mint 800 alkalmazottnak biztosít megélhetést, és idén nyáron 88. saját mintaboltjuk megnyitását is ünnepelhetik.

A szervezet elköteleződött a hagyományos technológia és a házias ízek mellett, üzleteikben szeretettel és minőségi termékekkel várják kedves vendégeiket.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.