- hirdetés -

Kemény próbák előtt a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői.

Július 29-én a Nemzetközi Vívó Edzőtáborral kezdődött az új szezon az orosházi vívók számára. A szombathelyi tábor augusztus 7-ig tart.
– Európa egyik legnagyobb vívó edzőtábora után a saját rendezésű alapozó edzőtáborunk következik Zombán, augusztus 8-tól 14-ig. A tornatermi technikai edzéseket előreláthatólag augusztus 29-én, hétfőn kezdjük. Ekkor már megkezdődik az éles felkészülés a 2016/2017-es versenyszezonra – nyilatkozta Nagy Nándor edző.

Európa legnagyobb vívó edzőtáborában jártak az orosháziak (Fotó: egyesület)
Európa legnagyobb vívó edzőtáborában jártak az orosháziak (Fotó: egyesület)

Az első verseny a szeptember 17-i, orosházi Zsoldos Péter Emlékverseny, ami a felnőtt szabadidős versenyszezon kezdete is egyben. A kiírás szerint férfi/női tőr-kard kategóriákban állhatnak majd rajthoz a vívók. A megmérettetést 1998-ban rendezték meg utoljára, de a célja azóta sem változott: méltóképpen megemlékezni az orosházi vívósport alapítójáról, Zsoldos Péterről.

A szakember elmondta, megpróbálkoznak egy kihívással is, ami 24 óra folyamatos vívást jelent. Terveik szerint hivatalosan is magyar rekordként szeretné bejegyeztetni az egyesület. A program szeptember 17-én kezdődik és 18-án flashmobbal végződik az Eötvös téren.

A gyermek pontszerző körverseny várhatóan október utolsó hétvégéjén indul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.