- hirdetés -

Rendkívüli ülésre gyűlnek össze a képviselők hétfőn reggel – pályázatok, elszámolások lesznek napirenden.

Helyi foglalkoztatási együttműködések – ez a pályázat neve, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kíván benyújtani a város. Az előkészítési feladatok indításáról szól az első napirend, a beadási határidő augusztus vége. A pályázat keretében foglalkoztatási helyzetet elemeznének, képzéseket, tanácsadást biztosítanának.

A második napirend marad a TOP-nál, szintén e program keretében lehetőség van a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken adódó problémák kezelésére. Orosházán a Dankó-Szondi-Kutasi, és a Hun-Sámsoni-Makói utcák tekinthetők ilyen városrésznek. Sikeres pályázat esetén a Dankó utcában felújítanák az önkormányzati lakásokat, térfigyelő kamerarendszert építenének ki, fásítanának, felszámolnák az illegális hulladéklerakókat, a közvilágításra, járdaépítésre is jutna forrás a tervek szerint.

Tudományos és Technológiai Ipari Park – a cím elnyerésére pályázni lehet, ezt tenné a város, az előkészületek indulhatnak el az előterjesztés elfogadásával.

Az ülést 10 órától online tudósítjuk az OrosCafén és élőben adjuk a városi televízióban. A részletes napirendek ide kattintva találhatók.

Elszámol a Jövő Építők TDM azzal a támogatással, melyet az önkormányzattól kapott a 2015. évi turizmussal kapcsolatos feladatok ellátására. Bruttó 20 millió forinttal számol el az egyesület, ebből az összegből nem használt fel és ezért az önkormányzat részére visszautalt 194.456 ezer forintot.

Az 5. pontban a Scola Humanitatis Alapítvány számol el az 5 millió forintos támogatással, melyet a Táncsics Mihály Gimnázium tehetséggondozó programjának ellátásához kapott az önkormányzattól.

Tartósan betöltetlen a 8-as számú háziorvosi körzet Orosházán, ez változhat meg – október elsejétől dr. Soós Tibor lehet az orvos a körzetben.

Az OMTK-ULE 1913 egyesület TAO beruházásához önrészt biztosítana az önkormányzat az előterjesztés szerint – ezzel a tulajdonában álló sportlétesítmények fejlesztéséhez járul hozzá a város. Korábban már történtek fejlesztések a gyopárosi sportcentrumban a TAO keretében, a tulajdonos önkormányzat támogatásával: élőfüves focipálya épült, gépeket vettek a pályához, három éve műfüves pálya készült. Ez a sor folytatódhat most. A tervek szerint a gyopárosi sportcentrumban öltöző épülhet, a Mátrai stadionban pedig két konténer illemhelyet állítanának fel.

Ingatlanokkal kapcsolatos döntések a 8. napirendben. Garázsok épülhetnek a Kazinczy utcában, amennyiben az önkormányzat a terület értékesítése mellett dönt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.