- hirdetés -

A fesztiválok idején gólfesztivált rendeztek a csapatok a szombati edzőmeccsen.

A július 11-én edzésbe álló Rákóczi Vasas megyei I. osztályú labdarúgó csapata lejátszotta első felkészülési mérkőzését Rákóczitelepen. Az ellenfél a megyei II. osztályba most feljutott Csorvási SK csapata volt. A „megyekettes” újonc lelkes játéka nem tudta kompenzálni az osztálykülönbséget.

Oh. Rákóczi Vasas – Csorvási SK 15-4 (8-0)

Rákóczitelep, 20 néző. Vezette: Mózes S.

Rákóczi: Németh D. – Albert L., Németh G., Ludányi, Kiss Z. – Szabó N., Szabó Á., Nyéki – Márki, Tasi, Simon R. Játszott még: Sajti, Egry, Sindel, Vili M. Edző: Polyák László.

Csorvás: Simon – Varga Á., Benyovszki, Szatmári I., Lengyel – Andrékó , Simon N., Samu, Szatmári B. – Varga G., Kaszai. Játszott még: Zsiga, Szentesi, Németh R., Németh B. Edző: Zsiga Róbert

Gólszerzők: Tasi (6), Simon R. (3),Márki, Nyéki, Albert L., Sajti, Kiss Z., Sindel ill. Simon (11-es), Szentesi, Zsiga, Samu

Az első játékrészben a Rákóczi sokmozgásos, ötletes játékkal rukkolt elő és tetemes, 8-0-ás előnyre tett szert. A második félidőben a sorozatos cserék következtében kissé felborult a taktika és arányosabb elosztásban potyogtak a gólok.

Márki Milán (b) egy góllal járult hozzá a Rákóczi nagyarányú győzelméhez (Fotó: Betkó Tamás)
Márki Milán (b) egy góllal járult hozzá a Rákóczi nagyarányú győzelméhez (Fotó: Betkó Tamás)

A mérkőzés elérte célját, a Rákóczi a kemény edzések után kiélvezhette a játék minden örömét, a csorvásiak pedig megtapasztalhatták, hogy a magasabb osztályban gyorsabb játékra lesz szükség, mindenesetre a négy lőtt góljuk dicséretes.

Polyák László: Kétheti kemény edzés után jól esett a fiúknak a játék, hogy aztán a jövő héten újult erővel folytatódjon heti hat edzéssel a munka.

A Rákóczi július 30-án, ismét hazai környezetben lép pályára, ekkor a csapat a Szentes ellen játszik felkészülési mérkőzést. A találkozó kezdési ideje: 10 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.