- hirdetés -

Itt vagyok itthon – ez a címe a Calendula Terv videópályázata keretében legtöbb szavazatot begyűjtő pályaműnek. A kunágotai Kiss Éva szerda délután vette át a Forma 1es Magyar Nagydíjra szóló nyereményét. Azt mondja, izgatottan várja a hétvégét.

Az egyik forgatási helyszínen, a kunágotai Bereczki parkban adta át Dr. Nagy Béla György, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség alelnöke, Medgyesegyháza polgármestere a Calendula Terv videópályázata fődíját Kiss Évának – írja a Terv sajtószolgálata. A nyertes kísérőivel utazhat Mogyoródra, és ott lehet a Forma 1-es Magyar Nagydíjon, testközelből megismerve a száguldó cirkusz világát.
– Nagy örömmel tölt el, hogy a legtöbb voksot kaptam, és ezáltal egy életre szóló élményben lehet részem a hétvégén. Fontosnak tartom, hogy ismerjük szülőföldünket, és megmutassuk másoknak is a dél-békési értékeket. Erre kiváló alkalmat nyújtott ez a kezdeményezés. Úgy tudom, folytatódik is, tervezzük, hogy ismét „ringbe szállunk” – emelte ki nyereménye átvételekor Kiss Éva.

A komplex térségfejlesztési koncepció, a Calendula Terv kidolgozását koordináló és végrehajtását segítő Dél-Békés Jövőjéért Szövetség alelnöke szerint elérték céljukat a videópályázattal, a fiatalok szemszögéből mutatták be Dél-Békést, a térség értékeit.
– A fiatalokat szeretnénk megszólítani, és olyan jövőt biztosítani számukra, ami az ő igényeiknek megfelel. Ehhez tudnunk kell, mit tartanak értéknek, mi áll a jövőképükben. A Calendula Terv keretében komoly munkát végez több száz szakember, hogy a térség hatékony érdekképviselete segítségével, a szövetségi elnök, Simonka György közreműködésével egy olyan térségfejlesztési koncepció valósuljon meg, amely biztos alapot jelent a jövő generációjának. Hosszú út, kemény munka áll még előttünk, de mindezt összefogással, együtt gondolkodással megvalósíthatjuk, hiszen a hátrányos helyzetű Dél-Békésnek is jár a fejlődés – emelte ki Dr. Nagy Béla György.

A videópályázat nyertese szombaton indul a Forma 1-es Magyar Nagydíjra, a belépők mellett szállást is nyújt a nyereménye, de ami a legfőbb: életre szóló élménnyel térhet haza. A kiíró tervei szerint a pályázat folytatódik, részletek a www.calendulaterv.hu oldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.