- hirdetés -

Horgászpavilont avatott szombaton a Kinizsi Horgászegyesület a Homokbánya Béke horgásztónál.

A Kinizsi Horgászegyesület égisze alatt rendezett horgásztábor, családi és egyéb rendezvények ötlete adta a horgászpavilon létesítésének ötletét, eddig ugyanis ezeket sátoros megoldással tudták megvalósítani – és ez nem volt mindig megfelelő, főként esős időben. Szerettek volna egy olyan kulturált helyet létesíteni, amit nemcsak az egyesület használ, hanem bárki, aki a környéken jár és szeretne megpihenni. Az elképzelést a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetség is támogatta, így általuk, valamint a Kinizsi Horgászegyesület, számos cég, magánszemély és a városi önkormányzat segítségével megvalósult a horgászpavilon.

Csak egyet kérnek: vigyázzanak rá!

– Ünnep ez a mai, hisz a közös elhatározás és közös munka gyümölcseként most itt állhatunk a horgászpavilon alatt. Álmodtunk egy dolgot, amit aztán megvalósítottunk, és amit méltán nevezhetünk a Homokbánya egyik gyöngyszemének. Egy kulturált helyet hoztunk létre a rendezvényeinknek, és mindazoknak, akik erre járnak, hisz ezt a pavilont nemcsak magunknak, hanem mindenkinek építettük. Mi csak annyit kérünk, vigyázzanak erre az értékre – emelte ki a pavilonátadó ünnepségen Bozsár Lajos, az Orosházi Kinizsi Horgászegyesület elnöke, ezt követően pedig emléktáblát avattak.

Régi vágyuk teljesült az egyesületnek a horgászpavilon létrejöttével (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Régi vágya teljesült az egyesületnek a horgászpavilon létrejöttével (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Április elején kezdődtek a pavilon építési munkálatai, ami több mint kétmillió forintba került. Bozsár Lajos elmondta, nagyon sokan dolgoztak érte, szabadidejüket feláldozva, önzetlenül, társadalmi munkában. Az egyesületnek vannak még további tervei, pl. grill- és szalonnasütő helyet is szeretnének a pavilon köré, ez természetesen az egyesület anyagi helyzetétől is függ, elképzeléseiket a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége is támogatja, valamint amennyiben adódik ilyen jellegű pályázat, azon is indulnak.

Az egyesület júniusban nagy sikerrel rendezte meg a horgásztábort, akkor már a horgászpavilont is tudták használni – mindenki nagy örömére. Folytatás augusztusban, amikor ismét várják a horgászat iránt érdeklődő gyerekeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.