- hirdetés -

A napokban különleges látvány fogadta Asztalosné Szilágyi Juliannát kertjében: virágzik a banánfája.

Asztalosné Szilágyi Julianna imádja a növényeket, virágokat. Háza előtt csodaszép leanderek sorakoznak, a kapun belépve árad a muskátlik, különböző virágok illata – a növények így hálálják meg gazdájuk szeretetteljes gondoskodását.

Négy évvel ezelőtt szerezte be Julika télálló banánfáját, ami a napokban csodával ajándékozta meg. De mielőtt elmondta volna mi is történt, elmesélte a télálló banánfájának eddigi történetét.

– Télállóként hirdették, de már az első télen elfagyott a szára és levele. A következő tavasszal újra sarjadni kezdett. Utánanéztünk a gondozásának, és a következő telet már alapos felkészítés mellett vészelte át: szárait visszavágtuk, szalmával gondosan beterítettük és fóliával bebugyoláltuk. Az eltel idő alatt nagyra nőtt a banánfa, több új hajtást is hozott – osztotta meg Asztalosné.

Julikát nagyon meglepte, hogy virágzik a banánfája (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Julikát nagyon meglepte, hogy virágzik a banánfája (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette: a növény különösebb gondozást nem igényel, szereti a napot, a sok vizet, de a szelet nem. – Nemrég észrevettük, hogy a növény egyik része nem úgy fejlődik, mint a többi, megvizsgáltuk és észrevettük, hogy egy dudor lett rajta, ebből egy kukoricacsőszerű fejlődött ki néhány nap múlva. Majd szétnyílt és csodálkozva vettük tudomásul: ez nem más, mint az, hogy virágzik a banánfák – osztotta meg határtalan örömét Julika.

Időközben már a kis banántermések is megjelentek a növényen, Julikának minden reggel az az első dolga, hogy megvizsgálja, mennyit változott a növény és kíváncsian várja mi lesz a végeredmény: beérik-e a termés?

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.