- hirdetés -

A nyári hónapokban is nagyon fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. Júliusban több alkalommal is segíthetünk, írjuk az időpontokat.

A véradók az év minden napján nagy segítséget jelentenek az ország biztonságos és kiegyensúlyozott vérkészletének megőrzésében. Azonban a nyári időszakban a véradások száma csökken, hiszen a véradók közül sokan elutaznak, szabadságra mennek, ezáltal nehezen szólíthatóak meg, érhetők utol. Ráadásul a nyári időszakban a balesetek száma is megnő, ami még szükségesebbé teszi a véradók számának növelését. Orosházán júliusban 5-én, 7-én, 12-én, 14-én, 19-én, 21-én, 26-án 8-12 óráig várják a véradókat a Véradó Állomáson (Könd utca 59.).

Véradó lehet mindenki, aki egészségesnek érzi magát, elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot. Az adatfelvételhez lakcímkártya, személyi igazolvány és TAJ-szám feltétlenül szükséges. A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező. Egy véradással három ember életét mentheted meg!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.