- hirdetés -

A hét embere horgász, abból is a jobbik fajta. Fejes Gyula Orosházán született 1960-ban. Azóta is itt él, itt dolgozik, jelenleg az Eötvös katolikus iskola technika tanára és a Kinizsi Horgász Egyesület vezetőségi tagja, ifjúsági felelőse.

– Kicsi gyermekkoromban „fertőződtem” meg a horgászattal. Barátom édesapja, Kristóf Pista bácsi vitt ki bennünket néhányszor a vízre. Téglagyár, Gyopáros, egyszer-egyszer motorral a Körös. Azóta, ha megkérdezik, mi az én számomra a horgászat, azt mondom – szerelem. Az Olajbányász Horgász Egyesületben kezdtem felnőttként, majd később a fiam kedvéért, aki versenyezgetett, átigazoltam a Kinizsibe. Múlt év végén kértek fel, hogy vállaljam a vezetőségi tagságot – mondja egy szuszra Fejes Gyula.

Az egyesületben az utánpótlás nevelés felelősségteljes feladatát vállalta, aminek szerves része a gyermek horgásztáborok szervezése, vezetése. Idén nyáron két tábort terveztek, ezek számára a „referencia munkák”.

Magára ismer a gyerekekben

– A tábort nem igazán nevezném munkának. Jó, egy kicsit az, de mégsem. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek közül minél többel ismertessük meg ezt a nagyszerű hobbit, sportot, életformát, minél többükbe ültessük el a természet, a vizek, az élővilág szeretetét és megbecsülését. Úgy is mint finomszerelékes horgász és úgy is, mint pedagógus szívesen teszem. Nagy öröm számomra, ha látom a gyerekek csillogó szemében a rácsodálkozást a természet csodáira, és egykori magamra ismerni bennük.

Fejes Gyula célja, hogy továbbadja a horgászat szeretetét a gyerekeknek (Fotó: Domján Róbert)
Fejes Gyula célja, hogy továbbadja a horgászat szeretetét a gyerekeknek (Fotó: Domján Róbert)

Az első idei horgásztábor befejeződött és nagyon sikeres volt. A 25 gyerek számára természetesen nem csak pecából állt a világ. Volt egy kis természetismeret, hal ismeret, szerelés, szerelék készítés, etetőanyag keverés. Ez utóbbiban segítségükre volt Kálló Kornél, a Maros Mix teszthorgásza, versenyhorgász, aki elméleti és gyakorlati bemutatót, valamint egy kis élménybeszámolót tartott.

A tábor horgászat része a Kristály tavon és a Béke homokbánya tavon zajlott és nem is sikertelenül. Az aprócska kárászok mellett esett zsákmányul több keszeg, egy szép koi ponty és több nagyobb testű pontyot is zsákmányoltak a lurkók.

– A későbbiekben szeretnénk majd a mostani, napközis tábor jellegű tábort ottalvósra szervezni, ezzel a valódi tábori érzést is megadni a srácoknak, de ez még sok utánajárást, elsősorban egy jó helyszín megtalálását kívánja. A most zárult tábor sikereit, nehézségeit most átgondoljuk és készülünk az augusztusira – avatott be a tervekbe.

A Gyula szemében látható csillogást látva, ő már a következő évek táboraira is készül, de azt hiszem, így van ez jól…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.