- hirdetés -

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. beszámolt a tavalyi támogatás felhasználásáról és bejelentették, hogy hat buszvárót újítanak fel a városban. A képviselők pedig döntöttek, pályáznak a helyi közösségi közlekedés támogatására.
Az autóbusz közlekedés is téma volt a június 24-i képviselő-testületi ülésen, ahol a DAKK Zrt. 2015. évi közszolgáltatási tevékenységét tárgyalták.

A beszámolóból kiderült, hogy az 1,8 milliós állami támogatás és az önkormányzat által biztosított 20,4 milliós ellentételezés eredményeként a 2015. évi feladatellátás 4,5 millió forintos hiányt mutat. Ezt a hiányt a 2014. évi 3,15 milliós túlfizetésből csökkentette már az önkormányzat, a fennmaradó 1,385 millió forintot pedig a 2016-os költségvetésből biztosította.

A DAKK Zrt. részéről Rókusné Kovács Veronika kontrolling osztályvezető elmondta, a tavalyi számok jobbak lettek a vártnál, ami az alacsonyabb üzemanyag áraknak, a csökkenő karbantartási költségeknek és a szervezet átalakításából adódó költségcsökkentésből adódott. A cég képviselője kiemelte, a nyáron hat olyan utasvárót kívánnak felújítani Orosházán, ami az ő kezelésükbe tartozik.

A testület többsége a beszámoló elfogadása mellett döntött arról is, hogy a korábbi évekhez hasonlóan pályázatot nyújtanak be a helyi közösségi közlekedés támogatására.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.