- hirdetés -

Akták, iratok és hivatalos ügyek helyett játékkal, strandolással, szórakozással töltötték a pénteki napot Gyopárosfürdőn az önkormányzat dolgozói. Július 1-je ugyanis a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, így számukra munkaszüneti nap.

A kánikulai meleg ellenére is jó hangulat, felszabadultság jellemezte a több mint 250 fős csapatot. A strandon felállított sátor alatt talán egyetlen munkával kapcsolatos szó sem hangzott el, sok volt azonban a vidámság és a nevetés. A délutánig tartó kikapcsolódást Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg, aki elmondta, nagy öröm számára, hogy ismét együtt láthatja valamennyi munkatársát.
– Rengeteg játék lesz, sok meglepetés, remélem, szép számmal jelentkeztek a csapatok, hogy felhőtlenül tölthessük együtt a mai napot. Mindenkinek azt kívánom, hogy érezze jól magát és felejtse el a munkát erre néhány órára.

Elfelejtették. Helyette másféle módon dolgoztatták meg agytekervényeiket, ügyességüket, kreativitásukat, mégpedig Patyi Gábornak és segítőinek köszönhetően, akik hat próbatétel elé állították a játékba benevező háromfős csapatokat.
– Van egy Óvd a tojásod! nevű feladat, ahol egy tojást kell megmenteni az összetöréstől, egy fogójáték, ahol csipeszeket kell lopkodni egymástól, régi műsorok zenéinek felismerése is vár a résztvevőkre, van benne vakrajzolás, héliumos dalverseny, és Most mutasd meg! – sorolta az ötletgazda.

A felhőtlen együttléten és a kikapcsolódáson volt a hangsúly (Fotó: Domján Róbert)
A felhőtlen együttléten és a kikapcsolódáson volt a hangsúly (klikk a képre) Fotó: Domján Róbert

A kreativitás már az első versenyszámnál jól megmutatkozott, ugyanis az összes csapat sikerrel megóvta a tojását, azaz olyan fészket készített neki, amiben 2 méter magasból leejtve sem tört össze. Így biztonsággal kijelenthető, hogy nem ez a próbatétel döntött a nyerteseknek járó vándorkupa sorsáról.

Azt, hogy mennyire fontos számukra egy ilyen felhőtlenül eltöltött nap a rengeteg feladat mellett, már Dr. Horváthné dr. Barta Edit mondta el az Oroscafénak.
– Elég fárasztó munka ez, hiszen a polgármesteri hivatalban nem csak az ügyfelek dolgait intézzük, építéssel, szociális gondokkal, anyakönyvi ügyekkel összefüggésben, hanem számos olyan is van, ami az önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódik. Ilyen a testületi ülések előkészítése, a beruházások, a pályázatok, tehát nagyon sokrétű és nem is 8 órás feladatok ezek, nagyon gyakran otthon, hétvégén vagy 4 óra után is bent vagyunk – részletezte a jegyző.

Kellett tehát ez a rendezvény, hogy hétfőtől újult erővel vághassanak neki a második félévnek. Ennek érdekében a játékot követően mindannyian megebédeltek, de volt közös sütizés is, majd várták őket a strandfürdő medencéi, ahol végképp ellazulhattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.