- hirdetés -

A négy fiatalból álló Keep CaLM az egri Utcazene Fesztivál kedvéért állt össze, de a jövőben is együtt maradnak. Orosházán július 2-án hallhatjuk őket az Árpád-kertben.

Négy táncsicsos diák: Kecskeméti Laura, Gellény Kata, Törköly Csaba és Kéri Martin egy formációt alkotva összeálltak, és Keep CaLM néven részt vettek a június közepén rendezett egri Utcazene Fesztiválon. Korábban, az iskolában már többször külön-külön is felléptek különböző rendezvényeken, de most kifejezetten az Utcazene Fesztiválra álltak össze.

– A fesztivált június 17-21-ig rendezték meg, mi sajnos csak két napot tudtunk ott lenni, mert közülünk hárman is előrehozott érettségit tettünk. A fődíj 1 millió forint volt, amit az döntött el, hogy ki gyűjtötte a legtöbb úgynevezett like érmét. Elég jól szerepeltünk, hiszen a szervezők is mondták, hogy jó sokat összegyűjtöttünk: a 2 nap alatt 98-at – mesélte Kecskeméti Laura, aki énekel és gitározik a csapatban. Hozzátette: összesen 18 helyszín volt a városközpontban, ahol lehetett zenélni, az orosháziak 3 helyen léphettek fel. Először egy ismert gyorsétteremnél, ahol egyértelműen nagy volt a közönség.

A fiatalok jövőre is visszatérnek Egerbe (Fotó: Kecskeméti Laura)
A fiatalok jövőre is visszatérnek Egerbe (Fotó: Kecskeméti Laura)

Bár a fiatalok nem nyertek, de azt már eldöntötték, jövőre is visszatérnek Egerbe, sőt Veszprémben és Baján is rendeznek ilyen fesztiválokat, amikre szívesen elmennének. – Sok jó visszajelzést kaptunk, tapsoltak, a kalapunkba igazi pénzt is adtak, fotózkodtak velünk – mesélte Laura, aki hozzátette az utcazenélésnek megvan a maga feelingje mindenképpen más, mintha egy teremben kellene zenélniük. A közönség folyton változik, és mert nem olyan kötött az egész, van lehetőség szünetet tartani a dalok között, és nem feltétlenül kell konferálni sem.

– Szerintem feldobtuk az emberek napját, ami nagyon jó érzés. Végül is ez az előadók dolga, hogy szórakoztassák a közönséget, miközben ők maguk is jól érzik magukat. Nagyon jó volt, amikor dobtak a kalapunkba valamit, azonban, ha csak tapsoltak, vagy ránk mosolyogtak, már annak is nagyon örültünk – mesélte.

A Keep CaLM-nak nyáron is lesznek kisebb fellépéseik, legközelebb július 2-án, 15 órától az Árpád-kertben, a Viharsarki Broadway rendezvényen láthatjuk őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.