- hirdetés -

Június utolsó hétvégéjén két világversenyen is képviselték városunkat az OKKSZK karatésai, ráadásul nem is akármilyen eredménnyel.

A romániai Szeben (Sibiu) városában az IKO Sosai (sosai Oyama lánya által vezetett) világszervezet rendezett nyílt utánpótlás és felnőtt Európa-bajnokságot. Az eseményen 12 ország, mintegy 200 versenyzője képviseltette magát a kata-k és a küzdelmek során. Az orosházi egyesület 9 fő, főként formagyakorlatban induló versenyzővel szerepelt. A versenyről sihan Zsiga Zsolt számolt be:
– Egyesületünk versenyzői szépen fejlődnek a formagyakorlatokban és ezt a mostani eredmények is igazolják. Két arany, két ezüst és három bronz a mérlegünk az EB-ről. A hölgyeknél Magon Hajnalka, a férfi mezőnyben pedig a tavalyi junior bajnok, Zsiga Bence nem talált legyőzőre. Fábián Lara és Alzubi Al Hasszan ezüstérmet szereztek, míg Elek Boglárka és Berki Beáta, valamint a felnőtteknél Olasz Attila, egy-egy EB bronzzal gazdagodtak – sorolja büszkén a mester.

Zsiga Bence és Magon Hajnalka sem talált legyőzőre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Zsiga Bence és Magon Hajnalka sem talált legyőzőre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Természetesen megszólaltattuk az „aranyos” versenyzőket is. Magon Hajni a fekete öv megszerzése után felhagyott a versenyzéssel, de újra kezdte és íme az eredmény!
– A sihan beszélt rá a versenyzés folytatására, de motivált az is, hogy az általam vezetett csoportbeli gyerekeknek is meg szerettem volna mutatni, hogy érdemes sokat és keményen edzeni. Szebenben elég erős mezőnyöm volt hat elleféllel. A románok mellett nagyon ügyesek voltak az ukrán és a szerb versenyzők. Szerencsére nekem is sikerült a legjobbamat hozni és megnyerni az EB aranyat.

A tavalyi junior EB cím megszerzése után Zsiga Bence idén már a felnőttek közt lépett tatamira.
– Tízen voltunk a felnőtt korcsoportban, ráadásul Európából sok felől érkeztek az ellenfelek. Csapattársamon, Olasz Attilán kívül voltak angliából, wales-ből, de a helyi versenyzők is komoly erőt képviseltek. A legutóbbi hazai versenyen sokat kellett különböző hibák miatt csóválnom a fejem, itt ez sokkal jobban sikerült. Külön öröm volt, hogy mellettem Attila is dobogóra állhatott.

A szintén sikerekben gazdag szentesi világbajnoki viadalról a későbbiekben számolunk be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.