- hirdetés -

Egy, a Nagyhegyi és Jászai-Horváth utca sarkán található ingatlant árvereztet az önkormányzat.

Orosháza Város Önkormányzata árverésen kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanját:

–   Címe: Orosháza, Nagyhegyi utca és Jászai-Horváth utca sarok
–   Helyrajzi száma: 6209/1
–   Területe:1050 m2
–   Művelési ága: kivett beépítetlen terület
–   Orosháza város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 10/2011. (V.30.) önk. rendelete szerint Lf-623533 falusias lakóterület elírásai szerint beépíthető.

Az árverés ideje: 2016. július 26. 9.00 óra
Árverés helye: Orosházi Polgármesteri Hivatal (Orosháza, Szabadság tér 4-6.) II. emelet 22. számú iroda

Az ingatlan kikiáltási ára: 1.050.000,- Ft +ÁFA

Aki az árverésen részt kíván venni, annak az árverés megkezdéséig a bruttó kikiáltási ár 20%-át letétbe kell helyezni az Orosházi Polgármesteri Hivatal pénztárában készpénzben, vagy a 11733041-15346315-06530000 számlaszámra átutalni (a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Letét 6209/1. árverés”), melyről az átutalás bizonylatát az árverést megelőzően be kell mutatnia. A befizetett összeg annál, aki az árverésen a legmagasabb árat ajánlja, beszámít a vételárba, aki az árverésen nem nyert, annak a letétbehelyezett pénz visszajár.

Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az árverési előleg letétbe helyezésre került, és győztessé nyilvánítása esetén az árverés kiírója kizárólag vele köti meg a szerződést.

Szerződéskötésre 30 nap áll rendelkezésre.

Abban az esetben, ha nyertes az adásvételi szerződést nem köti meg, úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül, azt az eladó visszafizetni nem köteles.

Ebben az esetben a tulajdonos a következő legjobb ajánlattevővel kötheti meg az adásvételi szerződést, de ennek mértéke el kell, hogy érje a kikiáltási alapárat.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdése szerint a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén a Magyar Államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg, de a 14. § (4) bekezdésében foglaltak miatt – tekintettel arra, hogy az ingatlan bruttó értéke az 5.000.000,- Ft-ot nem haladja meg – az elővásárlási jogra vonatkozó rendelkezést jelen esetben nem kell alkalmazni. Egyebekben az értékesítésnek meg kell felelnie a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13 § (2) bekezdésben foglalt előírásnak, azaz, hogy „a nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet”.

Orosháza Város Önkormányzata az árverés visszavonására vonatkozó jogát fenntartja magának.

További felvilágosítással a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda szolgál, telefon: 68/413-022 /184 mellék

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.