- hirdetés -

A tűzoltók rendeztek egy országos koronglövő versenyt. Három orosházi lánglovag nevezett, meg is nyerték az egyéni és a csapatversenyt.

Tavaly az orosházi tűzoltók győztek az országos szakmai vetélkedőn majd az Év Tűzoltósága címet is elnyerték hazánkban. Ezt követően orosházi lett az Év megyei tűzoltója, a napokban pedig kiderült, korongvadászatban is a mi tűzoltóink a legjobbak.

A közelmúltban rendezték a II. Tűzoltó Korongvadász Versenyt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület közös szervezésében Nagytétényben.

Az ötven résztvevő két pályán, egyéniben és csapatban mérhette össze tudását. Békés megyét három orosházi tűzoltó képviselte. Egyéniben első lett Bajkán György tűzoltó alezredes, negyedik Benkő Antal c. tűzoltó százados, ötödik Ambrus József tűzoltó hadnagy. Az egyéni eredmények mellett csapatban pedig országos elsők lettek az orosháziak.

A győztes tűzoltók: Benkő Antal, Bajkán György, Ambrus József (Fotó: orosházi tűzoltók)
A győztes tűzoltók: Benkő Antal, Bajkán György, Ambrus József (Fotó: orosházi tűzoltók)

– Mindhármunk hobbija a vadászat, ezért is indultunk a versenyen. A vadászathoz szorosan kapcsolódik az agyaggalamb lövészet, aminek az apró vadak vadászatának holt időszakban, márciustól októberig szívesen hódolnak a vadászok, így mi is. Nem vagyunk profi sportlövők, csak hobbi szinten űzzük – mondta Bajkán György. Az alezredes hozzátette, tavaly nem voltak a versenyen, így azt sem tudták, milyen erős a mezőny. – Tisztes helytállást szerettünk volna, de a verseny közben már láttuk, hogy van esélyünk, végül nagy örömünkre sikerült nyernie a csapatnak. Nekem egyéniben az első pálya után nagyon szoros volt a verseny, de a második körben sikerült nagyon jól lőnöm, így nyertem – tett hozzá Bajkán György.

Mi már csak annyit teszünk ehhez hozzá, hogy gratulálunk nekik az újabb országos sikerhez!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.