- hirdetés -

Az orosházi Gellén János kategóriájában bronzérmet szerzett, Rosinszky Norbert pedig ötödik lett a múlt hétvégi orosházi autómodell-versenyen.

A rákóczitelepi pálya adott otthont múlt hétvégén a Magyar Autómodell Bajnokság orosházi fordulójának, melyen mintegy 15 versenyző vett rész. Szerte az országból érkeztek nevezők, így többek között felvonultak budapesti, pécsi és győri csapatok is.  A versenyzők 1:10 Stock, 1:10 Tuning, 1:8 és 1:5 kategóriákban nevezhettek.

– Az emberek segítőkészsége, közvetlensége és a jó hangulat magával ragadó az ilyen versenyeken. A technika és autók szeretete köt minket össze. Az adrenalin és a sebesség mámora ugyanúgy megvan az autómodell-versenyeken is, mint a rendes futamokon, lehet izgulni és szurkolni a versenyzőkért. Mindenki megtalálhatja a magának szimpatikus kategóriát – tájékoztatott Rosinsky Norbert, az egyik orosházi versenyző.

Fotó: Domján Róbert
Fotó: Domján Róbert

A magyar bajnoki sorozaton Gellén József 1:10 Stock, robbanómotoros kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott. Rosinsky Norbert szintén ebben a kategóriában indult, ő ötödik helyezést ért el, mindketten az Orosházi Városi Modellező Klub színeiben indultak.

Eredmények:

1:10 200 Stock kategória:
1. Kovács Tamás
2. Sági Dániel
3. Gellén János – Orosháza
4. Ifj. Bajusz Zsolt
5. Rosinsky Norbert- Orosháza

1:10 200 Tuning kategória:
1. Sági Tamás
2. Taál Péter
3. László Gábor

1:8 kategória:
1. Hegedűs Tamás
2. Fábri Péter
3. Szenteczki Norbert

1:5 kategória:
1. Kiss-Orbán László
2. Fejér Attila
3. Héjjas Miklós

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.