- hirdetés -

Szerencsés embernek érzi magát Csiszár Zoltánné Magdika, a Fürdő utcai vegyesbolt tulajdonosa, mert azt csinálhatja, amit szeret. Épp a napokban számolt utána: 49 éve járkál a pult mögött, 30 éve vállalkozó.

Magdika már gyerekkorában eldöntötte, kereskedő lesz. Tanyán élt, a monori iskolába járt, ahol a szünetekben kimehettek a boltba. Mindig kapott egy listát otthon, mire van szükség, bevásárolt és vitte haza.
– Annyira tetszett gyerekként, hogy a boltos néni mindenkit ismert, mindenkihez volt egy jó szava, hogy ez nagyon megfogott akkor, és eldöntöttem: boltos leszek – mesélte Magdika.

Elvégezte a kereskedelmi iskolát, elkezdett dolgozni egy ismert kereskedelmi hálózat egyik boltjában, majd gyesre ment. Az otthon töltött idő alatt döntött úgy a családdal, hogy önállósodik. Kezdetben szerződéses üzemeltetésre vett át boltot, majd egy üzlethelyiséget bérelt a Fürdő utcában (a jelenlegi boltjával szemben, egy faházban) 1986-ban. Négy évvel később eladóvá vált egy ház ugyanabban az utcában, családi összefogással megvásárolták, majd kialakítottak egy saját vegyesboltot.

Közel 5 évtized a kereskedelemben

Csiszár Zoltánné álmai megvalósításában mindvégig támogatta családja, felnevelt két gyermeket, akik közben diplomát szereztek, és született öt gyönyörű unokája, belőlük merít erőt nap mint nap.
– 49 éve járkálok a pult mögött, 30 év vagyok vállalkozó. Úgy vélem, ebben a szakmában ennyi időt nem lehettem volna kitartás és megbízhatóság nélkül. Ha egy szállító bevált, soha nem váltottam le azért, mert egy másik kicsivel olcsóbban adta ugyanazt a terméket. Hűséges vagyok a helyi termelőkhöz, mesterekhez – emelte ki Csiszárné.

Magdikának mindig van egy kedves szava a vevőkhöz (Fotó: Domján Róbert)
Magdikának mindig van egy kedves szava a vevőkhöz (Fotó: Domján Róbert)

A kezdeti időszakban, ha valamit reggel nem talált a vevő a boltban, délutánra Magdika beszerezte. Ma már azonban, ha valamit nem lel a vásárló, nem vár, hisz már annyi a bolt, megveszi máshol. Ezért az árukészletet az idők folyamán folyamatosan bővítette, a vevők igényeit figyelembe véve alakult a kínálat.
– Egyre több embernek fontos, hogy jó minőségű hazai terméket fogyasszon, egyrészt egészségmegőrzés céljából, másrészt, hogy a hazai termelőket támogassa. Úgy gondolom, még több ember tenné meg ezt, ha a pénztárcája engedné – emelte ki.

Magdika számára fontos hitvallás, hogy mindig előre kell nézni, a célt látni és nem az akadályokat. Úgy véli, lépést kell tartani a világ dolgaival, még ha olykor azok nem is jó irányba mennek. Úgy érzi, megvalósította gyerekkori álmát, sok embert ismert meg az évek alatt, és reméli, hogy bizalmukat a jövőben is élvezheti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.