- hirdetés -

Pörkölt és vattacukor illat, pókemberes, cicás, hercegnős arcfestésű vidám gyerekek és a melegtől kissé elfáradt felnőttek – ez fogadott minket június 18-án, a Szent László falunapon, Szentetornyán.

Antal László önkormányzati képviselő a tavalyi évben szervezte meg először a falunapot 20 év kihagyás után.
– Ilyen jellegű program ezen a településrészen jó ideig nem volt. Azért szerettem volna visszahozni, hogy a közösséget összekovácsoljuk és az összetartozást egy kicsit jobban megéljük – mondta Antal László.

Délben érkeztünk, a helyszínen felállított színpadon éppen az ingyenes ebédre invitálták az embereket. Antal László elmondta, hogy a tavalyi évben négy, idén már kilenc csapat nevezett be a főzőversenyre, így jutott pörkölt mindenkinek bőségesen. Édességből sem volt hiány, hiszen süteménysütő versenyt is hirdettek, sok, ízletes házi finomságból válogathatott a zsűri.

A tűzoltóautó természetesen most is sztár volt (Fotó: Domján Róbert)
A tűzoltóautó természetesen most is sztár volt (klikk a képre) Fotó: Domján Róbert

– Ezt a napot a városi önkormányzat támogatásával tudtuk megszervezni, de nagyon sok segítséget kaptunk civilektől és vállalkozóktól is – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, majd hozzátette: – Nem ez lesz az utolsó, folytatni szeretném a hagyományt évről évre a Szent László naphoz közelebb eső időpontban. Van kulturális és egyházi program, illetve van szórakozási lehetőség is. Este közös meccsnézés is lesz, és egy helyi zenekar muzsikál az utcabálon. Próbáltunk mindenkinek megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítani, úgy érzem, hogy elértük azt a célt, amit az elmúlt évben kitűztünk. Ezt mi is így láttuk, mindenki megtalálta a számára kedvére való programot.

– Mindent kipróbálok, arcfestés, ugrálóvár, rodeóbika – minden jöhet, nagyon jót lehet itt mulatni – mesélte boldogan Harsányi Viktória Hanna, aki szüleivel látogatott ki a falunapra.

A rendezvényt támogatták: Orosházi Polgármesteri Hivatal, Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt., Orosháza Mentőállomás, Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság Orosháza, Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete, Simonka György országgyűlési képviselő, Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Orosháza-Szentetornyai Evangélikus Leányegyház, Jótékonysági Nőegylet Egyesület, Antal László képviselő, Béres Enikő, Árpádhalmi színkör, Hipp-hopp együttes, Orosházi Foltvarró Egyesület, Magunkért-Egymásért Civil Egyesület, Szverle István és családja, ESZK – Platán Idősek Otthona színjátszó csoportja, Szép János, Raffai Zoltán, Kovács Béla, Belankáné Hopka Margit, Hegedűs Imre, id. Ficsor Zoltán, Ficsor Cukrászda, Koncseg Zoltán, Baukó Pál és Társa, Horváth Kálmán, Birkás Sándor, Tóth István, Szűcs Gyula, dr. Sinóros Sándor, Vági Ferencné és Társa Kft., Szabó Zoltán, Gábor Géza, Vastagh Lajos, Jedlinszki Béla, Nagy Róbert, ifj. Nagy László, Nagy László, Pásztor Imre, Szilasi H. Lajos, Miléné Horváth Edit, Kulik Ferencné, Pál Tibor, Nagy Nándor, Budai György, Bozó Mária, Kőrösi Lászlóné, Farkas Istvánné, Kovács Béláné, Darókné Marika, Burzás Ferencné

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.