- hirdetés -

A megyei közgyűlés megszavazta a TOP pályázatokból Orosháza és Szarvas 4-4 milliárd forintos lehatárolását. Városunknak ezzel garantálva lehet ez a fejlesztési összeg.

Orosházán tartotta soros ülését a Békés Megyei Közgyűlés június 16-án. Zalai Mihály közgyűlési elnök beszámolt arról a közel 2 éve folyó eredményes és hatékony munkáról, amit Orosháza és a megyei önkormányzat közösen végez.

Emellett gazdasági és területfejlesztési kérdések is napirenden voltak. Ezek közül az egyikkel az orosházi és a szarvasi járás 4-4 milliárd forintos kerethez juthat, ha a kormány is elfogadja a közgyűlés javaslatát.
– Ez a két járási székhely a megye legiparosodottabb régiója. A települések vezetői komoly szakmai anyaggal támasztották alá, hogy a fejlesztési források ezeken a területeken hasznosulnak a legjobban. A megye tavaly a leghátrányosabb térségeket segítette ilyen lehatárolással, most pedig ezt támogatta a közgyűlés egyhangúlag – fogalmazott Zalai Mihály.

Fotó: Domján Róbert
Fotó: Domján Róbert

Ez a 4 milliárd forint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 58 milliárdos megyei keretéből származik. A lehatárolás azt jelenti, hogy erre a forrásra csak az orosházi járásból lehet majd pályázni.

Dávid Zoltán szerint az, hogy a megyei közgyűlés városunkban ülésezett azt jelzi, kiváló a kapcsolat az önkormányzatok között.
– Több olyan döntés is született, ami Orosházának előrelépést jelent. A 4 milliárd forint hatalmas lehetőség, hiszen ez a jelentős összeg az itteni gazdaságot fejlesztheti hosszú távon – tette hozzá a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.