- hirdetés -

Egy autóval kezdtek, ma 50 kamionnal szállítanak üvegcserepet a két nagy üveggyárba, onnan pedig kész üveget Európa számos országába. Saját fejlesztésű autóikkal gazdaságosan működnek, és még mindig van új ötletük a továbblépésre. Ünnepelt Antal Mátyás és családja.

Hivatalos telephely avatót tartottak az AM Trans Glass Kft. Csorvási úti telepén június 10-én. Antal Mátyás vállalkozó családja, partnerei és munkavállalói körében ünnepelte meg, hogy cége mérföldkőhöz érkezett: modern, korszerű telephelyen dolgozhatnak a jövőben.

A síküveggyár kiemelt fuvarozó cégének avatója alkalmából Dávid Zoltán polgármester gratulált a cég tulajdonosának a sikerhez, ami – szavai szerint – a város sikere is. A városvezető kiemelte: az elmúlt évtizedekben a cégnek sosem volt tartozása az önkormányzat felé, mindig időben befizette a helyi adót. Jó erőt, egészséget, szerencsét kívánt a vállalkozásnak, amely több mint 60 családnak ad munkát.

Antal Mátyás 1984 óta egyéni vállalkozó Orosházán, családi vállalkozásként indult, egy kamionnal, amelyet saját maga vezetett. Mára 50 kamionnal járják Európa útjait. A mindig saját erőből bővülő cég a korábbi telephelyet Monoron kinőtte, tavaly ősz óta tartanak a felújítási munkálatok az új helyen.

A cégtulajdonos az OrosCafénak nyilatkozva kiemelte: az üveggyárak fontos beszállítói. Kiemelt partnere a Guardian Orosháza Kft, amellyel 25 éve állnak kapcsolatban, de fontos számukra az öblösüveggyár is.
– Kapcsolatban állunk a magyarországi üvegfeldolgozó cégekkel, ahonnan a gyártásuk alatt képződött üvegcserepet, mint újra feldolgozandó üveggyártási alapanyagot gyűjtjük és szállítjuk az üveggyárakba. Ugyanezeket az alapanyagnak minősülő hulladékokat gyűjtjük és szállítjuk Boszniából és Romániából is – mesélte Antal Mátyás.

Finta Ferenc, a Guardian Orosháza Kft ügyvezetője, Antal Mátyás tulajdonos és Dávid Zoltán polgármester vágta át a szalagot (Fotó: Domján Róbert)
Finta Ferenc, a Guardian Orosháza Kft ügyvezetője, Antal Mátyás tulajdonos és Dávid Zoltán polgármester vágta át a szalagot (Fotó: Domján Róbert)

– Az orosházi üveggyártáshoz nem használható színes üvegcserepet Csehországba szállítjuk, újrahasznosításra. A Guardian megbízásából szinte egész Dél-Európa irányába szállítjuk a készterméket: Románia, Bulgária, Montenegró, Koszovó, Szerbia, Bosznia- Hercegovina, Horvátország – mondja Antal Mátyás. Hozzáteszi, nagyban megnöveli a fuvarozás gazdaságosságát, hogy ezekből az országokból jelentős mennyiségű alapanyagot szállítanak a Guardiannak, amit visszfuvarban tudnak elhozni.

– Egyedülálló találmánnyal tudjuk szétválasztani a hungaropán üveg hulladékokat, mely után a szétválasztott anyagok mind újrahasznosításra alkalmasak lesznek. Új fejlesztésként az üvegszállító inloader kamionokon olyan átalakítást végeztünk, hogy alkalmas jumbo konténerek szállítására is, melyben az üvegcserép fuvarozása zárt térben történik. Jelenleg ez a módszer egyedülálló a piacon, és ebben a jövőben nagy fejlesztési lehetőségek rejlenek. Járműveink karbantartását saját európai színvonalon felszeret szervizüzemünkben végezzük.

De mi a siker titka?

– Szorgalom, a munka iránti alázat, alkalmazkodó képesség, türelem, tolerancia – sorolta Antal Mátyás, aki büszke arra, hogy ma a családja is a cégnél dolgozik: élettársa, négy lánya és családjaik, unokák is osztoztak örömében ezen a jeles napon. is.

A nehézségekről szólva elmondta: őket is sújtja a gépkocsivezető hiány, ugyanakkor igen nagy költségnövekedést jelent az, hogy nehézsúlyú tehergépjárműveikkel nem közlekedhetnek Szentes irányába. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: minden fórumon megpróbálják képviselni a fuvarozók érdekeit, de rövidtávon ebben sajnos nem lesz pozitív változás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.