- hirdetés -

Befejeződött az NB I-es bajnokság férfi kézilabdázóink számára. A 2015-16-os szezont Vladan Jordovic vezetőedzővel és Vajer Tamás klubelnökkel értékeltük. A felnőtt csapat évéről Jordovic mester számolt be.

– Nagyon nehéz bajnokságon vagyunk túl – kezdte az értékelést Vladan Jordovic. A két éve kezdett úton járva indítottuk az évet, a fiatal játékosok hosszú távú beépítése volt továbbra is a cél, bár a lécet az előző bajnokságban – a nemzetközi szerepléssel és a felső házzal – elég magasra tettük. Két csapattal bővült a bajnoki mezőny és minden gárda sokat erősödött az előző szezonhoz képest. A legtöbb csapat inkább tapasztaltabb, fizikálisan erősebb játékosokat szerződtetett. Az őszi szezon kulcsmérkőzése számunkra a Vác elleni találkozó volt, ahol nagy vezetésről buktuk el végül a meccset. Ez megrendítette a csapat önbizalmát és erősen visszavetette az eredményességet. Ebben a szakaszban már látszott, hogy az erősítésként érkezett Machovchin és Smojver szereplése nem lesz elegendő a célok megvalósításához. Amikor csúcsformában játszott a csapat, akkor jó meccseket vívtunk a mezőny élcsapataival, a Tatabányával, a Balatonfüreddel, a Csurgóval, sajnos azonban menetrendszerűen jöttek az egész szezonra jellemző sérülések, amelyek újra és újra visszavetették a csapatot. Sok játékost adtunk az Univerziádén szereplő válogatottba is- sorolja szinte egy szuszra a mester.

Minden meccsen hatalmas volt a küzdelem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Minden meccsen hatalmas volt a küzdelem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A téli szünetben ismét új játékosok érkeztek. Zabic, Radojevic és Milas, kivétel nélkül erős, két méter körüli játékosok, akik valóban erősítést jelentettek a csapatnak, bár ismét kellett nem kevés idő, mire velük is összeállt, összecsiszolódott a játék.

Az alapszakaszt 17 ponttal fejeztük be, a 9. helyen. Az alsóházi rájátszásban tavasszal folytatódott a csapat hullámzó teljesítménye. Az eddig jellemző jó hazai és viszonylag gyengébb idegenbeli teljesítmény teljesen megfordult, vidéken sokkal veszélyesebbek voltunk, mint itthon. Ebből a szempontból utolértük a harmadik helyezett Tatabányát, annyi pontot hoztunk idegenből, mint ők. Ennek az okait fel kell derítenünk. A sérülések tavasszal sem kímélték a gárdát. A rájátszásban jól játszott a csapat, de az alapszakaszban szerzett kevés pont sok mindent meghatározott. Karrierem során még ilyen nehéz bajnokságban soha nem vettem részt. A végső 9. hely valamilyen szinten reálisnak mondható, bár én a tudása, játéka alapján a 7. helyre vártam a csapatot- zárja az értékelést Jordovic.

Először itthon, aztán idegenben ment jobban a csapatnak (Fotó: Takács Csaba)
Először itthon, aztán idegenben ment jobban a csapatnak (Fotó: Takács Csaba)

Az előttünk álló bajnoki idény sem tűnik könnyebbnek. Július 15-én kezdődik a felkészülés a fiúknak és az edzőnek ismét több új játékost kell beépíteni a csapatba. Természetesen az OFKSE nem csak a felnőttekből áll. A klubról az elnök, Vajer Tamás beszélt.
– Nagyon büszke vagyok az utánpótlásunk fejlődésére. Idén több új kolléga lépett be és segíti a munkát. Több mint 350 gyerek sportol nálunk és ez a vidéki bázisok bekapcsolásával még bővülhet. Szeretnénk egy komoly fejlődést elérni régiós szinten, hisz Orosháza és a Dél-békési régió tradicionálisan sok nagyszerű játékost nevelt, adott a magyar kézilabdának. A klub anyagi helyzete nem egyszerű, de stabil. További technikai fejlesztéseket tervezünk, melyek a közönség színvonalasabb kiszolgálását segítik majd. Nagyon remélem, hogy az utánpótlás együtteseink jövőre is hozzák a megbízható jó teljesítményt és a felnőttek is az általunk elvárt játékkal és eredményekkel szolgálják ki Orosháza közönségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.