- hirdetés -

A nyolcadik helyen végzett a Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Divéky Luca, Csányi Julianna összeállítású magyar női tornászválogatott a berni Európa-bajnokságon.

A női csapattól  már az is óriási fegyvertény volt, hogy bejutott a döntőbe. 18 év után szurkolhattunk újra a magyaroknak a kontinesviadal csapatdöntőjében, ahol Kovács Zsófiék talajon kezdtek. Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékozatása szerint míg a magyar együttes a selejtezőben Böczögő, Kovács, Makra összeállításban szerepelt – mint ismeretes öt versenyzőből három mutathatta be szerenként gyakorlatát, és mind a három eredmény számít – addig a fináléban Divéky Luca három szeren is bemutatkozott. Makra Noémi csak felemáskorláton szerepelt, mivel a csütörtöki selejtezőben kiújult térdsérülése, így a többi szeren Divéky indult – írják a szövetség hivatalos oldalán.

A magyarok végig versenyben voltak a többi csapattal, például felemáskorláton teljesítettek a legjobban, ahol az 5. pozíciót szerezték meg, ugrásban pedig hetedikek lettek. A magyar csapat közel egy pontot javított selejtezőbeli pontszámán, és a 162.762 pont a nyolcadik helyen zárta a kontinesviadalt.

– Boldog vagyok, hogy ilyen jól teljesítettünk, ráadásul Noémi nélkül is sikerült több pontot szereznünk, mint a selejtezőben. Talajon most a nehezebb gyakimat mutattam be, ugrásom és gerendám nagyon jó lett, de sajnos a bírók a gerenda kiindulóját levették. Úgy érzem, a csapatban mindenki nagyon komolyan összeszedte magát, jó volt így a szerekhez lépni – nyilatkozta Böczögő Dorina, akinek gyakorlatai ide kattintva nézhetők meg.

Dorina is jól szerepelt a csapatversenyen (Fotó: Instagram/dorinaboczogo)
Dorina is jól szerepelt a csapatversenyen (Fotó: Instagram/dorinaboczogo)

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány is úgy véli, nagyon szépen szerepeltek a lányok.
– Végig versenyben voltunk a többi csapattal, egyáltalán nem lógtunk ki a sorból. Makra Noémi sajnos csak felemáskorláton tudott indulni, de így is egy ponttal többet hozott a válogatott, mint a selejtezőben. Igazi csapatként működtünk, nagyon köszönöm a lányoknak a részvételt. Az egész csapattal elégedett vagyok, nagyon büszke vagyok rájuk!

Ezt megelőzően 1998-ban, Szentpéterváron szerepelt döntőben a magyar válogatott. A győzelmet az oroszok harcolták ki, melléjük a dobogóra még a britek és a franciák állhattak fel.

Eredmények – női csapatverseny

1. Oroszország 175,212 pont
2. Nagy-Britannia 170,312
3. Franciaország 168,496
…8. Magyarország 162,762

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.