- hirdetés -

Bravúros eredmény született magyar szempontból a tornászok berni női Európa-bajnokságán, ahol a Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Divéky Luca és Csányi Julianna összetételű női válogatott bejutott a csapatdöntőbe.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány már a 3. forduló után úgy nyilatkozott, legmerészebb álmaiban az szerepel, hogy a Kovács Zsófia, Makra Noémi, Böczögő Dorina alkotta együttes a 161.963 pontjával bekerülhet a legjobb nyolc csapatot felvonultató szombati csapatdöntőbe. A kapitánynak igaza lett, a trió a nyolcadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, a selejtezőben 25 csapat indult – írja a torna szövetség honlapja.

Dorina és a mosolygó csapat (Fotó: Facebook/Böczögő Dorina)
Dorina és a mosolygó csapat (Fotó: Facebook/Böczögő Dorina)

– Nagyon nagy dolog, hogy ott vagyunk a fináléban, de bevallom őszintén, ha valaki ezt mondja a kiutazás előtt, nem hiszem el. Amikor megtudtuk a csapateredményt a 3. forduló után, akkor kezdtem el igazán izgulni, hiszen azok mögött a franciák mögött álltunk, akik kijutottak az olimpiára csapattal. Osztottam, szoroztam, néztem az átlagpontokat, és kezdtem hinni szövetségi kapitányunknak, hogy meglehet a csapatfinálé. Végig kint voltunk a lányokkal, és nagyon megörültünk, amikor kiírták, hogy ott vagyunk a döntőben – mondta boldogan a szövetség honlapjának nyilatkozva az orosházi Böczögő Dorina.

– A saját teljesítményemet tekintve a gerenda előtt szokásosan izgultam, de megvolt a gyaki, az ugrás nagyon jól sikerült, három éve nem ugrottam kettőt, ahhoz képest 12. lettem. A korlátomat megcsináltam, talajon viszont nem tudom mi történt. Az utóbbi napokban keveset ettem, gyengének is éreztem magam, pedig a könnyebb gyakit csináltam, de nem jött össze. Mindenképpen javítok ezen a döntőben, és bevállalom a nehezebbet – mondta Dorina.

A lányok érthetően boldogok. Június 4-én, szombaton 17 órakor lesz a döntő.

[HTML1]

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány kiemelte, megelőzték a belgákat, így ott vannak a legjobbak között.
– Utoljára 1998-ban Szentpéterváron voltunk csapattal döntősök. A fináléban tiszta lappal indulunk, megpróbáljuk kijavítani a hibákat, és arra törekszünk, hogy pontszerző pozíciónk legyen – fogalmazott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.