- hirdetés -

Országos diákolimpián szerepeltek az Orosházi Judo SE versenyzői – sikerrel.

Cegléden rendezték május 28-án a 2015/2016. évi Országos Judo Diákolimpiát. Három korosztály 600 versenyzője várta a napot, hogy eldönthesse a diákolimpiai bajnoki címek sorsát. Az Orosházi Judo Sportegyesület hat versenyzővel vett részt a megmérettetésen. Már a nevező létszámból látszott, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen legtöbbjük súlycsoportjában igen népes, 20 fő feletti nevezés érkezett.

– A nap a legkisebbekkel, a „C” korosztállyal indult. Ebben a korosztályban értük el a legjobb eredményünket, hiszen Patyi Anna (Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) 40 kg-ban Országos Diákolimpiai Bajnok lett. Meggyőző teljesítményt nyújtott végig, minden ellenfelét a legmagasabb pontértékű akcióval, ipponnal verte. A döntő mérkőzésen sem kellett neki több 10 másodpercnél a győzelem megszerzéséhez, így mondhatom, hogy aznap Anna lett súlycsoportjában az ország legjobb versenyzője – értékelte a sikeres versenyző eredményét Tóth Béla edző.

Diák „A” korosztályban Fülöp Anna (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) és Vizslár Gvendolin (Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) indult. Anna 5. lett, míg Gvendolin súlycsoportot váltott, így neki ismeretlen ellenfelekkel is meg kellett küzdenie és biztató az elért 7. helyezése.

Már felszabadultan mosolyogva egy szintén megkönnyebbült edzővel (Fotó: egyesület)
Már felszabadultan mosolyogva egy szintén megkönnyebbült edzővel (Fotó: egyesület)

Tóth Béla edzőtől megtudtuk, hogy nagyon nehéz dolguk volt a fiúknak is, hiszen az átlaglétszám 20 fő felett volt súlycsoportonként. Diák „C” korosztály 27 kg-ban indult Bőte Dominik (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola), aki első országos megmérettetésén szerepelt. Igazi erőpróba volt ez számára, a nyolc közé jutásért kapott ki a későbbi 3. helyezett ellenfelétől.

Diák „B” korcsoportban a 29 kg-os Szűcs Roland (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) és a 38 kg-os Németh Marcell (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium) indultak. Roli a négy közé jutásig nagyon szépen vette az akadályokat, ott azonban megállították. Marcellnek ez az első országos versenye volt, szépen dolgozott, helyezést viszont nem sikerült elérnie.

A versenyt követően sem pihenhetnek az egyesület sportolói, hiszen a serdülőkre a hétvégi Serdülő Európa Kupa vár Győrben, valamint a június 13-i V. Orosházi Nagy Sportágválasztón is ott lesznek, hogy minél több gyerekkel megismertessék a sportágat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.