- hirdetés -

Jelképesen Orosházát a környék néptáncos központjává tette a közelmúlt egyik eseménye, amikor városunkat választották helyszínül egy megállapodás aláírásához.

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület. Egy korábban már jól működő közös munka folytatásának szándékát szentesítették aláírásaikkal az elnökök: a megye részéről Zalai Mihály, az egyesület nevében Gyalog László.

Megállapodtak - Gyalog László és Zalai Mihály (Fotó: Rosta Tibor)
Megállapodtak – Gyalog László és Zalai Mihály (Fotó: Rosta Tibor)

Zalai Mihály elnök úgy fogalmazott, Békés megye nemzetiségi sokszínűsége éppen a néptánccsoportok munkájában mutatkozik meg, a megyei közgyűlés feladatának tekinti, hogy ezt a hagyományápolást lehetőségeihez mérten támogassa.

Gyalog László elmondta: a megye néptáncosait tömörítő szervezet arra törekszik, hogy a legkisebb műhelyek szakmai munkáját erősítse. Ebben az esetben Orosháza azért fontos, mert a környék csoportjaihoz közel van, könnyebben megoldható innen az ő szakmai támogatásuk. Az orosházi néptáncműhely így segítheti a közös törekvést.

A helyszín a művelődési központ volt, az alkalom pedig a Tánckoktél nevű rendezvény, ahol a művelődési központban működő csoportok mutatkoztak be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.