- hirdetés -

Vasárnap bárki bemehet a tűzoltókhoz, a gyerekek felmászhatnak a tűzoltóautókra, de persze lehet majd villogni és szirénázni is. Na és lesz próbariasztás is.

Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal – írja oldalán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az elmúlt két évben hatalmas érdeklődés mellett zajlott a katasztrófavédelem gyermeknapi rendezvénye, az ország különböző tűzoltószertáraiba összesen több tízezren látogattak el. Orosházán is volt már ilyen, itt és itt lehet róla olvasni.

A tűzoltók „munkahelye” az egyik legspeciálisabban kialakított környezet, ahova csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban bárki megtekintheti a tűzoltógépjárműveket, a tűzoltók különleges felszereléseit és bepillantást nyerhetnek a nem mindennapi hivatást gyakorlók életébe.

Az egyes helyszíneken más és más programmal készülnek a tűzoltók, azonban próbariasztást és villogó, vagy szirénázó tűzoltógépjárműveket mindenhol láthatnak az érdeklődők. Az egyes helyszínek ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. A laktanyák mellett ingyenes látogatható a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei is.

Vasárnap tehát az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Orosháza, Kossuth tér 3.) is kinyitja kapuit a gyermekek (és az apukák) legnagyobb örömére. A fent felsoroltakon kívül lesz még ugrálóvár lufihajtogatás, motoros szimulátor és íjász bemutató is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.