- hirdetés -

Szépen szerepeltek a németországi Európa bajnokságon az orosházi táncosok, a ReDance  – más csapatokkal együtt – Magyarországot is képviselte az UDO Hungary utcai táncok kupasorozatának fináléjában.

– Közel 20 ország mérte össze erejét solo, duo és csoport kategóriában kezdő, középhaladó és haladó szinten – tudtuk meg a művészeti vezető, Rétes Edina beszámolójából. – Mi haladóként indultunk. 194 egyesület fej-fej mellett küzdött az Európa bajnoki rangos címért, a fődíj 10.000 euro volt. Az 1. nap a csoportok versenyeztek, a 2. napon a solo duo és azok a csoportok, akik bejutottak a középdöntőbe, a 3. napon pedig azok a táncosok, akik a döntőbe bekerültek. A nap zárása egy fergeteges buliba csapott át, az összes ország döntősei a saját zászlójukkal vonultak fel a színpadra és mindenki tombolt, majd ezt követte az eredményhirdetés. Egy gyönyörű serleggel, hatalmas élménnyel, tapasztalattal és feledhetetlen emlékekkel térhettünk haza – írja Rétes Edina.

(Fotó: ReDance)
(Fotó: ReDance)

A teljesítménnyel kapcsolatban az edző úgy fogalmaz:
– Szakmai szemmel nézve a versenyt, van még mit fejlődnünk, de ezen dolgozni fogunk, és reméljük, hogy legközelebb még több serleget tarthatunk majd a kezünkben. Rendkívül büszke vagyok a versenyzőimre, sok izzasztó edzést tudhatunk magunk mögött és legfőképp egy példaértékű versenyzést.

Eredmények:

Balczó Boglárka, Nagy Kiara, Nyári Viktória Kata, Tóth Liliána és Nagy Patrik alkotta csoport: 6. helyezés.

Balczó Boglárka 12 éven aluli szólóval, Sun Márk 16 éven felüli haladó szólóval és a Kárai Fanni- Sun Márk 16 éven felüli duóval sajnos nem jutottak be a középdöntőbe, de nagyot küzdöttek, rengeteg ellenféllel kellett szembenézniük.

Rétes Anett, Jancsó Jázmin, Tóth Boglárka, Berta Réka Dóra, Kárai Fanni, Pribelszki Péter és Sun Márk alkotta haladó felnőtt csoport a középdöntőig jutott, ami azért is nagy dolog, mert akik a döntőbe már bejutottak azok rendkívül kiemelkedő csapatok voltak.

Támogatók
Orosháza Város Önkormányzata, Linamar Hungary Zrt., Oerlikon Balzers Coating Austria GmbH, Zsigáné Mezei Beáta és Zsiga Zsolt, Koncseg Zoltán, Techno-Druck Kft., Tóth István, Pannon Fine Food Kft., Leone Sport 2004 Kft., Cerlux Kft., Beauty 4 u Szépségszalon, Nagyné Miszlai Anita és családja, Nagy Róbert, Fornetti, Vitaporta, Európa Pékség, Csillag Patika, Csizmadia Pékség, dr. Barnáné Galambos Márta, Mocsári Zoltanné, Fekete Tibor, Kunstár Tibor, Mainkó István, Felicia-Feder Kft., Vasex Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.