- hirdetés -

Beérik az orosházi kick-boxosok erőn felüli munkája. Puravecz Péter tanítványai hét éremmel tértek haza a budapesti Világkupáról.

Budapesten rendezték az elmúlt hétvégén a XXII. Magyar Kick-box Világkupát. A több mint kétezer versenyzőt felvonultató megmérettetésnek az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Harcművészeti Egyesület versenyzői is részesei voltak, hétszer állhattak fel a dobogóra.

A május 12-15. között rendezett Magyar Kick-box Világkupára harminc ország, mintegy 2150 versenyzője regisztrált. A zöld öv alatti kategóriában versenyzett Chalmovszki Mátyás, Farkas Dominik, Friedl Flórián, Nagy Lilla, míg a felnőtt kategóriákban Daraki Zoltán, Deli Roland, Németh István indultak. Az orosházi versenyzők valamennyien kitettek magukért.

Az orosházi versenyzők hétszer állhattak fel a dobogóra (Fotó: egyesület)
Az orosházi versenyzők hétszer állhattak fel a dobogóra (Fotó: egyesület)

– Tekintve, hogy a sportolók több versenyszámban is megküzdöttek, kiemelnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Chalmovszki és Friedl óriási technikai repertoárt mutatva jutottak a light középdöntőkig, Farkas Dominik pörgős light meccset vívott ukrán ellenfele ellen, sajnos pontozással lemaradt a dobogóról. Nagy Lilla erős mérkőzést vívott a kick light döntőben norvég ellenfele ellen, végül az ellenfél került ki győztesen. A light -60 kg kategóriában Lilla ugró rúgásaival tette egyértelművé jogosultságát a dobogó legmagasabb fokára – értékelte a fiatalok teljesítményét Katona Ágnes, egyesületi titkár, aki elmondta, a felnőtt kategóriákban mind Németh István, mind Deli Roland technikás mérkőzéseken küzdöttek, a szlovák, olasz, ír és román ellenfelek nem egyértelmű kimenetelű mérkőzésen jutottak tovább. Daraki Zoltán a light és kick light nehézsúlyú kategóriákban megfontolt bunyókkal hozta a dobogós helyezéseket.

Orosházi eredmények:

Nagy Lilla light –60 kg 1. hely, kick light –60 kg 2. hely
Chalmovszki Mátyás, light –75 kg 3. hely
Daraki Zoltán, kick light +75 kg 3. hely, light felnőtt –94 kg 3. hely
Friedl Flórián, light –75 kg 3. hely, kick light –75 kg 2. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.