- hirdetés -

Két hazai futamon már túl van, és ezen a hétvégén kezdődik az Európa bajnokság is. Önmagával szemben az elvárás egyértelmű: győzni akar mindenhol.

Kárai Tomit 2015-ben két bajnokságban is láthattuk: Magyarországon a Rallycross Országos Bajnokságban, míg a nemzetközi porondon a Rallycross Európa Bajnokságban állt rajthoz. Az év elején a már bizonyított Skoda Fabiaval indult, év közben azonban elkészült az Audi A1 is és az eredmény nem maradt el. Tomi magyar bajnoki címet szerzett Supercars kategóriában.

Idén szintén ebben a két sorozatban szurkolhatunk neki. Az évad elkezdődött, két hazai futamot már teljesített is a Kárai Motorsport legénysége.

– Egy Szlovákia- ringen és egy Máriapócson rendezett versenyhétvégén vagyunk túl. Elég nehézkes volt mind a kettő, vagy műszaki, vagy beállítási problémákkal küzdöttünk – meséli emlékeit Tamás. – A szlovák futamon egy vitatott ütközés miatt a döntőbe nem jutottam be.

– Máriapócson az elődöntő előtt átépítettük az Audi felfüggesztését és ennek eredményeként klasszisokkal jobb lett az autó. A döntőben nagy csatát vívtunk Kiss Pál Tomival, igazi test- test elleni küzdelem volt. Ez várható egész évben és bízom benne, hogy én jövök ki ebből győztesen.

A hétvégén két megmérettetés is lesz. Kezdődik az Európa bajnokság Belgiumban, hétfőn pedig ismét Máriapócson áll rajthoz a Kárai Motorsport.
– Mind a két helyen a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. Az autó felkészítése jó ütemben halad, a csapatunk is összeállt – mondja bizakodva a kiváló versenyző.

A hazai közönség még öt alkalommal láthatja Tomit versenyezni. De ha valaki a külföldi versenyhétvégéket célozza meg, ott is öt különböző helyszínen találkozhat vele.

Következő időpontok: május 13-15. – Belgium, Mettet; május 16.- Máriapócs

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.